Södra Sveriges största arthousebiograf!

Finsk Vår
Datum: Lör 4 feb – fre 12 maj, 2017

Panora uppmärksammar Finlands stora år!

I år fyller vårt grannland Finland 100 år. Den 6 december 1917 fick landet på det finska folkets initiativ och som en följd av långsiktigt arbete äntligen sin självständighet. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Nu för finländarna med sisu och hjärta landet mot ett nytt århundrade. 

På Panora uppmärksammar vi Finlands stora jubileum genom att låta den finska filmen ta extra stor plats i vårens bioprogram och presenterar filmserien FINSK VÅR!

Vi inleder vår hyllning till vårt grannland redan den 4 februari med den nyreleasen av barnfilmen TURE OCH JERRY. Sedan fortsätter vi på Sverigefinnarnas dag den 24 februari med en exklusiv förhandsvisning av TOM OF FINLAND, som även går upp på repertoaren senare i mars. Två andra finska filmer som vi har äran att presentera under våren är den härliga DEN LYCKLIGASTE DAGEN I OLLI MÄKIS LIV och Aki Kaurismäkis nya film LJUS I NATTEN. 

I FINSK VÅR ingår även vårens tre filmer i NY FINSK FILM, Finlandsinstitutets satsning som samlar nya fantastiska berättelser från vårt grannland i öst. Genom Ny Finsk Film visar vi LOVE AND FURY, LAND UTAN LAG och UDDA VÄNNER. 

Kom och fira Finland med oss!

- Nypremiär 4/2 TURE OCH JERRY 
- Premiär 10/2 DEN LYCKLIGASTE DAGEN I OLLI MÄKIS LIV 
- 24/2 Exklusiv förhandsvisning med inledning: TOM OF FINLAND 
- 26/2 Ny Finsk Film: LOVE AND FURY 
- Premiär 3/3 TOM OF FINLAND 
- 12/3 Förhandsvisning: LJUS I NATTEN
- Premiär 17/3 LJUS I NATTEN 
- 26/3 Ny Finsk Film: LAND UTAN LAG 
- 23/4 Ny Finsk Film: UDDA VÄNNER 
- Premiär 12/5 DJÄVULENS JUNGFRU

Datum: Lör 4 feb – fre 12 maj, 2017

  

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö och för filmerna inom Ny Finsk Film: Finlandsinstitutet och Malmö Finska förening. 
Tack till Nonstop Entertainment, Folkets Bio, Anja Snellman och Sisuradio.


Event & specialvisningar