Södra Sveriges största arthousebiograf!

Kulturhjälpen Palestina
Datum: Tis 12 – mån 18 dec, 2023

Tack alla som kom på filmvisningarna som var en del av Kulturhjälpen Palestina. Vi fick vi ihop 13 040 kr till Palestinagrupperna Sveriges akutinsamling till Gaza och tre mottagarorganisationer för Gazainsamlingen.

___

Som en del av Kulturhjälpen Palestina arrangeras tre filmvisningar på Panora i december.

Biljett kostar 100 kr och intäkten från visningarna går till Palestinagrupperna Sveriges akutinsamling till Gaza och tre mottagarorganisationer för Gazainsamlingen: Gaza Community Mental Health Programme (GCMHP), Palestinian Medical Relief Society (PMRS) och Youth Vision Society (YVS).

PROGRAM

Tis 12 dec kl 19.00: Idol
Tors 14 dec kl 19.30: Unge Freud i Gaza (Eng. text)
Mån 18 dec kl 18.00: Tantura (Eng. text)

KUTLURHJÄLPEN PALESTINA
Under vecka 50 kommer Kulturhjälpen att manifestera solidaritet, väcka opinion och samla in pengar till Palestinas barn. Detta sker genom kulturarrangemang på flera ställen i landet, samt en livesänd bevakning där samtal och intervjuer samsas med streaming av kulturinslag från olika platser. De insamlade pengarna går direkt till Palestinagruppernas 90-konto och fördelas mellan lokala organisationer med inriktning på barn.

Initiativet är partipolitiskt och religiöst obundet. Inom Kulturhjälpen accepteras inga uppmaningar till våld, ingen hatretorik eller rasism. Initiativet bygger på ideella krafter och allt överskott från insamlingen går direkt till ändamålet. 

Kulturhjälpens manifest             
Vi är många kulturaktörer som känner förtvivlan över det som tillåts ske i Palestina just nu. Förödelsen är enorm och av den stora mängden civila dödsoffer är nära hälften barn. Barnen är vår framtid och har ovillkorlig rätt till trygghet och skydd. Kulturen är en livsnerv, ett gränslöst uttryckssätt och en enande kraft. Med detta initiativ, som drivs ideellt, vill vi uttrycka vår solidaritet, väcka opinion och samla in pengar till humanitära insatser för Palestinas barn.

Datum: Tis 12 – mån 18 dec, 2023

Arrangörer: Filmvisningarna på Panora arrangeras av Folkets Bio Malmö, Shako Mako, Folkets Bio Riks, Antirasistiska filmdagar och ABF Malmö


Event & specialvisningar