Södra Sveriges största arthousebiograf!

Utomhusbio 2023
Datum: Fre 7 – fre 28 jul, 2023

Snart är det dags för den årliga utomhusbion i samarbete med Malmö Sommarscen! Vi ser fram emot att tillsammans se på fantastisk film under bar himmel igen på olika platser i vårt älskade Malmö.

PROGRAM

Fre 7 juli, kl 22 | Plats: Vänskapsparken
Familjefilm: MINIONER: BERÄTTELSEN OM GRU
Den femte filmen i den succéartade filmserien om superskurken Gru och hans gula, tramsiga och älskvärda medhjälpare Minionerna! Visas i samarbete med Tillsammans i Förening (TiF).

Lör 8 juli, kl 22 | Plats: Varvsparken
TRE SOMRAR
Tragikomisk brasiliansk film om den 50-åriga kvinnan Madá som arbetar som hushållerska i ett lyxigt bostadsområde vid kusten. I bakgrunden vilar en korruptionsskandal bland högt uppsatta personer i Brasilien. Visas i samarbete med Latinamerika i fokus.

Fre 14 juli, kl 19 | Plats: Folkets Park
Familjefilm: RÖD
Animerad film om Mei Lee, en 13-årig tjej som slits mellan att vara duktig dotter och sitt tonårskaos. Värst är att hennes humörsvängningar när som helst kan förvandla henne till en enorm röd panda. Visas i samarbete med Tillsammans i Förening (TiF) och Folkets Park.

Lör 15 juli, kl 22 | Plats: Beijers park
THE ALBANIAN VIRGIN
Albansk film om kvinnlig frigörelse, gemenskap och förlust. En berättelse om två vänner och hur en ung kvinna tar till ovanliga metoder för att få makt att bestämma över sig själv. Visas i samarbete med Albanska Filmdagar.

Fre 21 juli, kl 22 | Plats: Linnéplatsen i Slottsparken
FUCKING ÅMÅL + REEL
Agnes är ensammast i hela världen, och hon är så förälskad i en viss person att hjärtat nästan går sönder. Lukas Moodyssons Fucking Åmål är en fortfarande lika aktuell som älskad filmklassiker. Kortfilmen Reel, som visas i samarbete med Nordisk Panorama Filmfestival, utforskar de känslomässiga och sexuella gränserna mellan två personer på gränsen mellan barn och vuxenvärlden.

Lör 22 juli, kl 22 | Plats: Rönneholmsparken
CODA
Vi följer Ruby, en hörande tonåring i en döv familj som kämpar för att följa sina drömmar om att bli en sångare samtidigt som hon balanserar familjens krav. Visas i samarbete med Malmö Dövas Förening. 

Fre 28 juli, kl 22 | Plats: Bulltofta rekreationsområde
EXODUS
I en film fylld med mänsklig värme får vi lära känna 12-åriga Amal som flyr kriget i Syrien och tvingas lägga sitt liv i människosmugglaren Sams händer. Visas i samarbete med Malmö Arab Film Festival.

___

Mer utomhusbio:
Sön 30 juli, kl 22 | Plats: Annelundsgården

MANNEN UTAN MINNE
Det blir även utomhusbio med Aki Kaurismäkis Cannesvinnare från 2002 som en del av vårt firande av Folkets Bios 50-årsjubileum. Arrangörer: Folkets Bio Malmö, NGBG, ABF Malmö. Läs mer här>>

Datum: Fre 7 – fre 28 jul, 2023

Alla visningar har fri entré!

Arrangörer: Malmö Sommarscen, Folkets Bio Malmö


Event & specialvisningar