Södra Sveriges största arthousebiograf!

Förebilder

17 - 30 mars 2017
Vernissage 17 mars kl 17.30 - 20.30

FÖREBILDER
av Limpo Rocha

Föräldrarna är nog de flestas första förebilder men vi har alla olika hjältar i våra hjärtan som vi då och då kommer tillbaka till. Minns du dina idoler? De du fortfarande dansar och kan texterna till eller ikoner vars kläder du bär och sport du spelar. Kvinnor och män vars tankar eller konst som du haft som inspiration och föredöme, de kloka exempel som varit och är vägvisande genom ditt liv. Minns du?

Genom utställningen FÖREBILDER presenterar LIMPO ett gäng förebilder, bortgånga som levande, välkända och mindre kända. Förebilder som varit förebilder för varandra och många av dem så avgörande för vår gemensamma historia med sina ideal som avtryck. 

LIMPO använder sig av stencil metoden på papper skizze 220g/m för denna kollektion, storlek 42x59 originalmålningar.

"En av mina förebilder är Astrid Lindgren, tänk att som författare skapa berättelser och karaktärer som Pippi, som i sin tur är en förebild för så många generationer, även mina egna barn. Det är stort att lämna ett sådant avtryck!"

Dela gärna med dig genom att skriva något om din förebild på en post it och sätt vid respektive tavla  - eller vid sidan om om den saknas i utställningen. Tack!

Välkomna.

LIMPO
Fabricio da Rocha Passos Pinheiros, mer känd som Limpo, är född och uppvuxen i Salvador da Bahia, Brasilien och utbildad vid MAM Museu da arte Moderna. Limpo har bott i Sverige de senaste 7 åren och har målat graffiti i 24 års tid. Limpo är mest känd för sina målningar föreställandes barn i färgstarka och surrealistiska scenografier, de är sorgsna, reflekterande, drömmande, hoppfulla, kärleksstörstande. I den här serien får vi ta del av en annan sida av konstnärens skapande och tankevärld.

Event & specialvisningar