Södra Sveriges största arthousebiograf!

Karolina Żyniewicz – Signs of the times

FISH TANK har bjudit in polska konstnären Karolina Żyniewicz, verksam i Berlin, att utföra sitt konstnärliga forskningsprojekt under två dagar i januari. Med anledning av den ökade smittspridningen blir samarbetet enbart digitalt.

Har du något du vill dela om din upplevelse av pandemin, boka en tid för att delta i projektet.

Karolina Żyniewicz – Signs of the times:
Masker blev symbol för en komplicerad tid; tid av isolering, osäkerhet och rädsla. Bilder av maskbärare kommer bli historiska för denna period. Över tid kommer de ha annan betydelse. Masker skulle skydda oss, men om de bärs för länge kan de bli farliga, genomdränkta av sekret och mikroflora vi inte bör absorbera tillbaka. Bilder visar inte bara masker som bärs utan också ligger slängda i stadsbilden som biofarligt skräp. Då är de anonyma. De kan ha burits av en med corona, eller någon sjuk i annan sjukdom.

Under våren 2021 började Karolina samla masker från Berlins gator till framtida laboratoriska prov. Därefter ville Karolina även lyssna på personerna bakom maskerna och fånga både deras mask och minnen från covid19-pandemin.

Den laboratoriska delen av projektet kommer vara färdig om 2-3 år och vid det laget kommer vi se samlingen från ett annat perspektiv.

Projektperiod: Fre 21 - lör 22 januari 2022 kl. 16.00-18.00.

Anmälan: Mejla karolinazyniewicz@gmail.com om du vill vara med i projektet.

Mer info om Signs of the times>>

Biograf Panora Friisgatan 19 D, Malmö

Arrangörer: Galleri Fish Tank, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö


Event & specialvisningar