Södra Sveriges största arthousebiograf!

Mina barn och andras ungar – andras barn, mina ungar

16 dec 2015 - 31 jan 2016
Vernissage 16 dec kl 17:00-20:00

MINA BARN OCH ANDRAS UNGAR - ANDRAS BARN, MINA UNGAR
Fotografier av Joakim Rang Strand

"2004 fick jag mitt första barn Arvin, två år senare föddes Emrik och ytterligare två år senare föddes Indra. Att få barn var en helomvändning i livet, fokus flyttades till familjen. En vardag som fylldes med en massa praktiska saker som måste lösas. Eftersom jag arbetat som filmfotograf och med bild och film under största delen av mitt liv, var det naturligt att ta upp kameran och följa vad som sker. 

Från början var det mest för att dokumentera som jag fotograferade, men ju längre tiden gick såg jag en berättelse växa fram. Jag försöker mer och mer att inrikta mig på att fånga känslan av barndom. Det är alltid något visst med att befinna sig i kaoset som ofta uppstår och försöka skildra det. Jag vill visa det universella som vi alla har med oss, samtidigt vill jag visa det viktigaste vi har i livet. Detta är en historia som är alltjämt pågående och som hela tiden skiftar innehåll."

// Joakim Rang Strand

Joakim Rang Strand arbetar till vardags på Film i Skåne och har en bakgrund som filmfotograf. Joakim blev Årets fotograf 2013 i tidningen Kamera & Bilds årliga tävling. Detta är första gången bilderna visas som utställning.

Facebook-event för Vernissagen >>

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar