Södra Sveriges största arthousebiograf!

Om oss

JUNIORA är biograf Panoras verksamhet för alla filmälskare upp till 13 år. Juniora vill vi se till så att alla ni barn kan se riktigt bra filmer från hela världen! Roliga, sorgsna och spännande filmer, animerat, spelfilm eller dokumentär. Dessutom fixar vi premiärkalas och prova-på-workshops, låter er träffa regissörer och skådespelare och en massa annat kul! 

Juniora vill på olika sätt inspirera er, fånga upp nya tankar och idéer. För Juniora är barns och ungas idéer superviktiga, och vi vill gärna att ni ska vara med och bestämma och komma på roliga tankar om hur vi tillsammans gör världens bästa barnbiograf!

PANORA är namnet på biografen. En biograf där experimenterande, lust, nyfikenhet, möten och samarbeten är ledord. Filmen spelar huvudrollen på Panora, men vi vill tänja på biografen som begrepp, experimentera med det offentliga rummet och vara en spännande mötesplats.

FOLKETS BIO MALMÖ är den ideella förening som driver biografen. Det betyder att vi ser till att det visas bra filmer, att det finns någon som river biljetter, att ni kan köpa något gott i kassan, att ni vet om att vi ska visa en ny film och en massa annat! Vi jobbar även utanför biografen och visar film på andra ställen i Malmö och Skåne. Bland annat visar vi film utomhus på jättestora dukar på sommaren. Folkets Bio Malmö är en av de äldsta lokalavdelningarna i Folkets Bio. 

FOLKETS BIO RIKSFÖRENING
Folkets Bio är en kulturförening som finns i nästan hela Sverige. Folkets Bio importerar, distribuerar och visar film från hela världen. Folkets Bio bildades 1973 av filmare och publik för att de ville att fler olika filmer skulle kunna visas på bio. Inom föreningen finns det också filmpedagoger, alltså personer som kan lära oss att lära av film, och lära oss om film. 

Event & specialvisningar