Södra Sveriges största arthousebiograf!

Queer as Art

15 april - 8 maj 2016
Vernissage 15 april kl 18:00 i samband med öppningen av Malmö Queer Film Festival

QUEER AS ART
Yona Eliko - Josefine Surin - Josefin Tham

En utställning med illustrationer, målningar och grafik om vad som händer i möten med psykriatrin, vården, och normsamhället. Om hur den mänskliga kroppen uppfattas, behandlas och avbildas och hur makt och normer styr förväntningarna av den. Om hur konst är ett sätt att ta plats och att bli fria. 

YONA ELIKO
Några utvalda tavlor ur en större utställning vid namn "Som att sätta diagnos på havet" ursprungligen gjord av både bildkonstären och poeten Yona Eliko och musikern och poeten Lilo Sillas. Dessa verk som ni får se är gjorda av Yona Eliko. Den dyker ner i dens transidentifierade psyke och vad som hänt och händer där i möten med psykiatrin, vården och normsamhället. Våldsamt, vackert, starkt, sorgligt, stormigt och potentiellt triggande, precis som havet.

JOSEFINE SURIN
Josefine Surin är en kreatör som med hjälp av konst, pedagogik och inspiration vispar ihop det den tar för sig. Konsten består ofta av någon virvlande, kladdig blandning av hudvecks-realism och bångstyrig sagodjurs-surrealism. Sånt som uppstår i krocken mellan de ödmjuka informerade samtalen och den knytnävshårda jävlar-anamma-nu-får-det-vara-nog-aktivismen.
Verken som ställs ut på Panora berör ämnen om hur den mänskliga kroppen uppfattas, behandlas och avbildas och hur makt och normer styr förväntningarna på den. Med de färgningar som sker med ett queerfeministiskt och transfokuserat perspektiv.

JOSEFIN THAM
Mitt namn är Josefin och jag har målat och tecknat hela mitt liv. När jag läste en kurs på Malmö högskola så började jag måla ännu mer än jag gjort på länge.
För att starta en revolution måste vi hjälpas åt. Stärka varandra i svaghet, tvivel. Konst är ett sätt att ta plats, att bli fria, krossa gränser. Här är min konst.

Arrangör: Malmö Queer Film Festival, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar