Södra Sveriges största arthousebiograf!

Serieutställning: Arbetarhistoria

I Malin Granroths serieutställning Arbetarhistoria ser vi nedslag i den svenska arbetarrörelsens historia med olika historiska skeenden och händelser från Malmö i söder till Luleå i norr.

Lagstadgad rätt till semester, förskolor, gratis skolmat till alla barn och inte minst allmän och lika rösträtt är något vi idag kan ta för givet. Rättigheterna vi gläder oss åt idag har vi inte fått, de är tack vare arbetarrörelsen som kämpat för dem och tagit dem! På samma sätt som vi en gång tog det vi har rätt till, kan det likväl tas ifrån oss. Att arbetarrörelsen fortsätter att organisera sig är ständigt aktuellt. Än är vi inte nöjda! Upp till kamp kamrater!

VERNISSAGE 1 maj, kl 18:00 – 20:30
Malin Granroth inviger utställningen och det kommer bjudas på snacks och dryck. Under vernissagen kommer det även ske en arbetarhistorisk tipspromenad med Eva Bonde från tidningen Historiskan, livemusik med stillsamma kampsånger och arbetarvisor av Josefin Lindeberg och Lovisa Prage samt rithörna för alla åldrar. Historiskan kommer också ha ett försäljningsbord. Varmt välkomna!

Utställningsperiod: 1 maj – 11 aug 2024
Vernissage: 1 maj, kl 18:00 – 20:30

Workshop: 3 aug, kl 14.00 – 16.00 | Läs mer här>>

Fri entré!

Biograf Panora Friisgatan 19 D, Malmö

Öppettider: Det är öppet till utställningen när biljettkassan är öppen, dvs från 30 min innan dagens första film startar fram till sista filmen startar.

Arrangörer: Fish Tank Galleri
, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö


Event & specialvisningar