Södra Sveriges största arthousebiograf!

Showing it all – visa alla teckningarna

27 feb - 27 mars 2016
Vernissage 27 feb kl 16:00-20:00, kl 18:00 visas alla Lasse Perssons kortfilmer i biografen.

SHOWING IT ALL - visa alla teckningarna
Teckningar och film av Lasse Persson

Utställning med de 806 handfärglagda originalteckningar i format A4, som utgör Lasse Perssons nya tecknade film SHOWING IT ALL. Teckningarna ställs ut tillsammans med den cirka 2,5 minuter långa filmen.

”Den tecknade filmens minsta beståndsdel är den enskilda teckningen och den enskilda teckningens minsta beståndsdel är ett streck. På pretentiöst humör, säger jag att jag kommenterar min omvärld och berättar historier genom att komponera med handritade streck i fyra dimensioner.
Den enskilda teckningen är förvisso platt och således endast 2 dimensionell men genom att utnyttja spridda kunskaper i perspektivteckning fejkar jag ett djup i bilderna – det vill säga den tredje dimensionen. Den fjärde dimensionen är tiden och då handlar den om hur ett streck jag dragit på ett papper förhåller sig till samma streck på nästföljande och föregående teckningar. Genom denna streckkomponering i tid åstadkoms rörelser, rytm och liv. Det är mycket roligt att presentera denna unika utställning med handgjorda animationsteckningar. Sådana är utrotningshotade.”

Lasse Persson är skapare av animerade indie kortfilmer. Handtecknade filmer i klassisk stil, berättade med få eller inga ord som till exempel: ”Bikini”, ”Hand i Hand” och ”Honey-Bunny”. Filmer som är visade på TV över hela världen, till exempel på MTV, Arte, Channel Four och SVT. Han har under snart 3 årtionden levt på att ta uppdrag i animationsbranschen som animationsregissör, animatör och bildmanusskapare. Inte minst på Pennfilm Studio.
Lasse Persson har ett ombytligt könsuttryck och kallar sig ibland Lisa Tulin.

Den nygjorda filmen SHOWING IT ALL är burlesk och rolig. Den har premiär den 27 februari 2016 på Panora.

Läs mera om vernissagen (som inkluderar filmvisning i biografen) här >> 

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar