Södra Sveriges största arthousebiograf!

Utställning: Dagdrömmar om inre avkoppling

Dagdrömmar om inre avkoppling – Evelina Kronquist
…former och platser som känns bekanta för betraktaren.

Evelina Kronquists utställning behandlar teman såsom ensamhet, lycka och önskan att hitta rätt i en oviss framtid. Missa inte vernissagen den 21 april, kl 18-21.

Evelina Kronquist är en Malmöbaserad konstnär född och uppvuxen i Trelleborg. Hon studerar sitt sista år i konstgrafik på Östra Grevie Folkhögskola. Hon arbetar i en rad olika tekniker med fokus på grafik. Med hjälp av text och bild förmedlar hon sitt sätt att se på världen. Verken är inspirerade av vardagliga föremål och företeelser. Det förmedlar hon genom att gestalta former och platser som känns bekanta för betraktaren. En blomma kan symbolisera längtan och ensamhet; en kopp kaffe kan antyda kreativitet och produktivitet. Den största delen av hennes konstnärliga utbildning har ägt rum under pandemin, vilket även lägger ett lager av isolering i verkens tematik. Men som kontrast till detta så kan man även få känslor av hopp och självständighet.

Under sina två år på Östra Grevie folkhögskola har Evelina arbetat med grafiska tekniker av olika slag; bland annat djuptryck, högtryck och genomtryckt. Hon har även studerat hur dessa tekniker kan samspela och passa in i dagens konstvärld. Teknikens möjligheter samt gränser har också varit väsentliga i framställningen av de färdiga verken. Som en del av sitt projektår sätter Evelina upp en utställning i samarbete med Fish Tank Galleri.

Utställningsperiod: 21 april – 23 maj 2022
Vernissage: 21 april kl 18-21

Fri entré!
Biograf Panora Friisgatan 19 D, Malmö

Öppettider: Det är öppet till utställningen när biljettkassan är öppen, dvs från 30 min innan dagens första film startar fram till sista filmen startar.

Arrangörer: Galleri Fish Tank, Folkets Bio Malmö med stöd av Malmö stad och ABF Malmö.


Event & specialvisningar