Södra Sveriges största arthousebiograf!

Utställning: Idrott för alla kroppar

Vi uppmärksammar Transgender Day of Visibility, transsynlighetsdagen 31 mars, med utställningen Idrott för alla kroppar.

En samling fotografier från Transkalendern 2021 – Tema Idrott, som producerades på uppdrag av RFSL Förbundet, i samarbete med projektet Idrott för alla kroppar, med Andi Malm som projektledare och Tony Jageteg som fotograf. Kalendern såldes till förmån för RFSL Stockholms arbete för transpersoners psykosociala hälsa samt för att stödja Transactive, ett initiativ i Sydafrika som kämpar för transpersoners rättigheter. 

"Vi vill med denna utställning inspirera, hylla och belysa. Inspirera till rörelse, hylla de personer som går i bräschen inom sina sporter och belysa transpersoners villkor inom idrotten. Målet är att få fler att backa oss."

Arrangemanget på Panora är en del av RFSL Rådgivningen Skånes arbete för en mer jämlik hälsa för hbtqi-personer.

Andi Malm och Mikael Andersson från RFSL Rådgivningen Skåne presenterar utställningen på Trans Day of Visibility kl 17:30 den 31 mars. 

___
För att uppmärksamma Transgender Day of Visibility ytterligare förhandsvisar vi GABI – mellan åren 8 och 13. Läs mer här>> 

Utställningsperiod: 25 – 31 mars 2022
Presentation av utställningen: 31 mars kl 17:30

Fri entré!
Biograf Panora Friisgatan 19 D, Malmö

Öppettider: Det är öppet till utställningen när biljettkassan är öppen, dvs från 30 min innan dagens första film startar fram till sista filmen startar.

Arrangörer: Fish Tank Galleri, Folkets Bio Malmö, RFSL Rådgivningen Skåne, Fritidsförvaltningen, ABF Malmö

Denna utställning har finansierats av Malmö stad Fritidsförvältningen i samarbete med Malmö Pride.


Event & specialvisningar