Södra Sveriges största arthousebiograf!

Utställning: Igår var imorgon just idag

Varmt välkommen på finissage med mingel torsdagen den 29 februari kl 18-20. Vi bjuder på snacks och dryck. Det blir dessutom guidning och konstnärssamtal kl 18.30.

En fotoutställning av Stefan Wulff som visar stadens allmänna ytor som är formade och använda av medborgarna, …en ödsligare stad utformade av Pandemins återverkningar, …stadens former och konturer som dyker upp vid gryningen …en hypnotisk stad som visas genom elektriska ljusen, blåaktig himmel eller skuggor som ger kontrast och djup till tankar, känsla och driv.

En av pandemins jobbigare konsekvenser för mig personligen var avsaknaden av en tydlig och egenskapad framtid. När samhället delvis stängde ned kändes den personliga livsrytmen mer kortvågig i ett tydligare här och nu. Den framstod, för en planeringsmänniska som mig, lite främmande och skrämmande. Den framtid jag såg bestod av prognostiserade smittspridningskurvor. Så för att skapa den där egna framtiden gav jag mig ut på morgonpromenader med kameran och drömde om en kommande utställning.

Hur stadens allmänna ytor är formade och använda av medborgarna, har länge utgjort ett återkommande tema för mina betraktelser. Pandemins återverkningar gav en ödsligare stad med färre störande moment. Stadens former och konturer framstod tydligare i ödsligheten. Speciellt i gryningen fick jag rätt känsla och driv. För mig uppstår något hypnotiskt när det elektriska ljuset ges en bärande roll, gärna med en blåaktig himmel eller skuggor som ger kontrast och djup.

Den lugnare atmosfären gav mina bilder flera positiva ingredienser. Bildkompositionen blev mer genomarbetad. Bildinnehållet mer genomlyst. Bildberättandet mer genomtänkt. Motivval varken censurerades eller avfärdades innan något försök gjorts att fånga det. Om jag drogs till något, så som ett gathörn, ett ljus, en fasad, så fick det en chans. Med tiden kom några teman att utkristallisera sig. Elsparkcyklar, övergivna kundvagnar, muralmålningar, fasader/gathörn och tomma stortavlor är några små teman.

I allt sammantaget gick jag ut på jakt efter den dag som skulle komma och där i gryningsljuset omvandlades gårdagens morgondag till just idag.

– Stefan Wulff

Utställningsperiod: 2 dec 2023 – 29 feb 2024
Vernissage: 2 dec kl 15.00 – 19.00
Finissage: 29 feb kl 18.00 – 20.00

Fri entré!

Biograf Panora Friisgatan 19 D, Malmö

Öppettider: Det är öppet till utställningen när biljettkassan är öppen, dvs från 30 min innan dagens första film startar fram till sista filmen startar.

Arrangörer: Fish Tank Galleri
, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö


Event & specialvisningar