Södra Sveriges största arthousebiograf!

Vinden

13 - 27 sep 2016

VINDEN
Fotografier & Video av Peter Dean och Oscar Hagbard

Skum från havet flög över hela ön.

Vinden får mig att gråta. Idag är vinden så stark så att vi kan luta sig mot den och vi måste kämpa för att inte ramla när vindbyarna kommer. Vi försöker göra observationer av ön, havet och vinden, men naturen bara kämpar emot. Peter sa att detta är den hårdaste vinden vi haft, jag är osäker. Det blåser upp mer nu, han har nog rätt.

Bølgene kommer fortsatt skjevt inn på stranda. Vinden har avtatt noe i styrke, men kommer fortsatt fra Storhavet. Det ligger en sten på stranda med to mindre stener oppe på. Kan ikke huske å ha sett det før. Kanskje de ble sånn etter stormen i går?

Våren 2014 bodde vi, Oscar och Peter, i fyra veckor på den lilla ön Struten i Yttre Oslofjorden i Norge. Isolerade och ensamma, utan tillgång till moderna inpulser som Internet, TV, radio, musik har vi bara haft våra matransoner, varandra och våra konstnärskap att utgå ifrån. Vi har försökt att skapa oss en egen bild av ön, upptäcka och förstå den utifrån dennas egna förutsättningar. Vi har i tillägg till det utforskat och observerat våran relation, både mellan varandra, men också till ön och havet.

VINDEN är den femte delen i ett samarbetsprojekt mellan Peter Dean och Oscar Hagbard.

   

Arrangör: Nordisk Panorama, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.


Event & specialvisningar