Södra Sveriges största arthousebiograf!

Yearbook

11/9 - 24/9

YEARBOOK
Fotografier av Aanna de Beer

Bilderna kommer projiceras inomhus & utomhus.

Bilder från punkscenen i Malmö under 2013/14.

Konst- & dokumentärfotografen Aanna de Beer återvände till sin hemstad efter ett par år i Amsterdam, där hon studerade fotografi. Bilderna skildrar en punkscen ur hennes perspektiv.

Punkscenen i Malmö är så mycket mer än banden, skivorna och konserterna. Det finns en speciell lustkänsla som genomsyrar staden. Gatorna är fyllda med individer vars engagemang gör skillnad - oavsett om de står på scen eller deltager i gemenskapen. Det spelar ingen roll om du är 50 år och fortfarande hänger med, eller om du är 15 år och just har rakat din första Mohawk. Det finns en enorm stolthet i det faktum att allt är möjligt, även om inga dörrar öppnar sig själva; ibland måste dom sparkas upp.

2013/14 har varit en minst sagt händelserik tid - på gott och ont. Det har varit ett år när många konsertställen stängdes eller blev otillgängliga. Inskränkning av alternativ framtvingar handling och konserter har arrangerats på de minst förväntade platser. Band har kommit och gått. Mängder av skivor och demokasetter släpptes. På något sätt är Malmö en stad där det alltid finns något att se fram emot.

Fotografierna har publicerats i boken YEARBOOK - Photography by Aanna de Beer (2014).

Utställningen ingår i Malmö Fotobiennal 2015
http://malmofotobiennal.com

Event & specialvisningar