Södra Sveriges största arthousebiograf!

Årets Barnbio 2016

Biograf Panora har utnämnts till Årets Barnbio 2016!

Det var med stor glädje och stolthet som vi under prisutdelningen på BUFF mottog utmärkelsen för Årets Barnbio 2016. Det värmer extra i hjärtat att det är ni, våra besökare som nominerat oss till priset. Vi ska jobba för att fortsätta överraska er med spännande verksamhet för den yngsta publiken samt spela en roll i att belysa, förbättra och stärka barnfilmkulturen i hela Sverige.

Juryns motivering lyder: 
”Panora/Juniora har på ett år etablerat sig som en välkomnande famn för Malmös barn och unga på ett storslaget sätt. Tillsammans med ett brett nätverk av organisationer och festivaler skapas varje vecka unika och berörande filmarrangemang. Panora uppvisar en genomtänkt och genuin omsorg om barnets filmupplevelse med anpassade lokaler, innovativ hemsida och kommunikation på barns villkor.
Panora tar barnbiobegreppet till nya höjder i Sverige!”

Juryn bestod av Elisabet Gustafsson Sveriges Filmregissörer, Ewa Cederstam Föreningen Sveriges Filmfotografer och Robert P Olsson Regionala Filmresurscentrums Samarbetsråd samt juryordförande Jens Lanestrand, Biografcentralen. Biopubliken har nominerat sin favoritbiograf och lämnat sina egna motiveringar på www.barnbio.se.  

Utmärkelsen, ett diplom samt ett resestipendium på 15 000 kronor, delades ut av Jurymedlemmar under Malmö Stads prisceremoni på BUFF Filmfestival i fredags.

Foto: Från Malmö Stads prisceremoni i Rådhuset under BUFF Filmfestival.  Fotograf: Pedro J. Poveda

Event & specialvisningar