Södra Sveriges största arthousebiograf!

3 x vernissage
Datum: Fre 21 okt, 2016

Vernissage 21 okt kl 18:00-21:00
Utställningsperiod: 21 okt - 6 nov 2016

Denna kväll bjuder på vernissage för hela tre stycken utställningar, alla med koppling till Latinamerika.

KVINNOR I TRANSIT
Fotoutställning av Sara Alemir, Encarni Pindado & Consuelo Pagaza

Hur påverkar dagens gränskontroller kvinnors migration och resande? Med utställningen KVINNOR I TRANSIT ger sociologen Sara Alemir från Malmö tillsammans med fotograferna Encarni Pindado och Consuelo Pagaza från Mexiko en inblick i Centralamerikanska kvinnors flykt genom världens största transitland - Mexiko.

Ons 26 okt kl 18:00 - i samband med utställningen KVINNOR I TRANSIT arrangeras ett samtal med sociologen Sara Alemir. Samtalet modereras av Zeynep Erdal från Interfem.


MODERJORD ELLER DÖDEN
Fotografier av Jesper Klemedsson

Utställningen är en del av ett projekt som syftar till att undersöka den kroniska undernäringen i Guatemala. Landet har en av världens högsta andel kroniskt undernärda barn där runt 50 % av barnen är drabbade. Bland landets majoritet, ursprungsbefolkningen, är närmare åtta av tio barn kroniskt undernärda. Orsaken är den avgrundsdjupa klyftan i landet, mellan de som äger och de som inget har. Tre procent av de privata markägarna äger över 70 procent av all odlingsbar mark. Sedan år 2000 har andelen kroniskt undernärda barn ökat trots att landets ekonomi förbättrats. 

Jesper Klemedsson är dokumentärfotograf och filmare med fokus på Latinamerika. Hans arbete söker sig ofta och gärna till de människor som sällan syns och få hör talas om.

Tis 25 okt kl 18:00 - i samband med utställningen MODERJORD ELLER DÖDEN samtalar Jesper Klemedsson med Frida Ekerlund från Latinamerikagrupperna om situationen i Guatemala.

ESPERANÇAS - FÖRHOPPNINGAR
Målningar av Limpo Rocha

ESPERANÇAS - FÖRHOPPNINGAR vill bjuda in betraktaren att lyfta, sväva, drömma genom barnet, barnen i målningarna och uppleva hoppet, kärleken, magin. Trots att barnen som porträtteras i Limpos målningar, många gånger förlorat allt, familj, vänner, hem, trygghet och andra kära ägodelar så är hoppet det sista som går förlorat, la esperança. 

Fabricio da Rocha Passos Pinheiros, mer känd som Limpo, är född och uppvuxen i Salvador da Bahia, Brasilien och utbildad vid MAM Museu da arte Moderna. Limpo har bott i Sverige de senaste 7 åren och har målat graffiti i 24 års tid. De flesta av Limpos målningar föreställer barn i färgstarka och surrealistiska scenografier, de är sorgsna, reflekterande, drömmande, hoppfulla, kärleksstörstande. Alla barnen, stora som små bland fåglar, hjärtan, insekter och som Limpo mött och inspirerats av i sin vardag och genom sina resor.

Curator: Alejandra Pizarro Correa

DJ Oskar Olsson 19:00 - 21:00 

Latinamerika i Fokus laddar upp inför sin festival 24–30/10 med för>fest. Utöver vernissage, premiärvisning kl 19:00 av Pedro Almodóvars nya film JULIETA! Premiärmingel kl 18:00-19:00 med dryck & tilltugg. DJ är Marcela Troncoso [Klubb Baires].

Datum: Fre 21 okt, 2016

kl 18:00-21:00

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Latinamerika i Fokus, ABF Malmö.

Event & specialvisningar