Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Arabisk Afton: Nawara
Datum: Lör 20 nov, 2021

Välkomna till höstens femte Arabiska Afton. Vi visar filmen Nawara av egyptiska Hala Khalil, med stjärnan Menna Shalaby i huvudrollen. Filmen skildrar den unga Nawaras liv som hemhjälp, och är ett porträtt av klasskillnader i det egyptiska samhället precis innan revolutionen. Innan visningen bjuds publiken på mingel, mat och musik mot uppvisande av biobiljett. Minglet äger rum i Panoras foajé från kl 17:00, filmvisningen börjar kl 18:00.

NAWARA
Nawara går varje dag längs gränderna i hennes fattiga stadsdel, till vägarna som leder till det lyxiga bostadsområde där hon arbetar. Hon färdas varje dag mellan två världar, och bär de bördor och enkla drömmar som finns hos människorna i hennes kvarter, samtidigt som hon arbetar som hembiträde hos det egyptiska toppskiktet. I kölvattnet av revolutionen på Tahrirtorget, kommer den sociala verkligheten stegvis närmare det skyddade bostadsområdet, och plötsligt befinner sig Nawara i mitten av Egyptens sociala omvälvande utveckling, fast mellan de två världar där hon rör sig. Nawara är ett egyptiskt drama om den lilla människan i stora samhälleliga förändringar.

Om Hala Khalil
Hala Khalil är regissör, manusförfattare och producent. Hon har skrivit och regisserat ett flertal långfilmer, kortfilmer, dokumentärer och tv-serier. Hennes filmografi består bland annat av Best of Times (2004), Cut and Paste (2006) och hennes prisbelönta kortfilm The Kite (1997).

Datum: Lör 20 nov, 2021

BILJETTPRIS: 100 kr (ordinarie pris)
80 kr (studenter, pensionärer, MAFF-medlemmar)

FILMFAKTA
Regissör: Hala Khalil
Land: Egypten
År: 2015
Längd: 122 minuter
Språk: Arabiska
Textning: Engelska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Menna Shalabi, Ameer Salah Eldin, Abbas Abo Elhassan
Visa på IMDb

Arabisk Afton genomförs med stöd av Malmö Stad och Region Skåne, i samarbete med ABF Malmö och med sponsring av restaurang Damas.

Event & specialvisningar