Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Arabisk Afton: The Tambour of Retribution
Datum: Lör 4 dec, 2021

Missa inte höstens sista Arabiska Afton! Den 4 december visar vi det saudiska dramat The Tambour of Retribution av Abdulaziz Alshlahei, en berättelse om blodshämnd som porträtterar livet i en fattigare del av det saudiska samhället som sällan skildras. Filmen vann pris för bästa regi vid Malmö Arab Film Festival år 2021. Innan visningen bjuds publiken på mingel, mat och musik mot uppvisande av biobiljett. Minglet äger rum i Panoras foajé från kl 17:00, filmvisningen börjar kl 18:00.

THE TAMBOUR OF RETRIBUTION
I ett fattigt kvarter i Riyadh befinner sig Shama i ett dilemma, och tvingas sjunga på bröllop med sin mor för att samla ihop de blodspengar som behövs för att undvika ett oönskat äktenskap. 

Om Abdulaziz Alshlahei
Abdulaziz Alshlahei är saudisk regissör och filmskapare, född i Riyadh 1986. Hans passion för filmskapande började vid en tidig ålder. Han har regisserat fyra kortfilmer, och långfilmerna Zero Distance (2018) och Had Altar (2021). Han arbetar för närvarande på sin tredje långfilm, Hobal.

Datum: Lör 4 dec, 2021

BILJETTPRIS: 100 kr (ordinarie pris)
80 kr (studenter, pensionärer, MAFF-medlemmar)

FILMFAKTA
Regissör: Abdulaziz Alshlahei
Originaltitel: Had Al Tar
Land:
Saudiarabien
År: 2020
Längd: 92 minuter
Språk: Arabiska
Textning: Engelska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Faisal Al Doukhi, Adwa Fahd
Visa på IMDb

Arabisk Afton genomförs med stöd av Malmö Stad och Region Skåne, i samarbete med ABF Malmö och med sponsring av restaurang Damas.

Event & specialvisningar