Södra Sveriges största arthousebiograf!

Ärans väg
Datum: Sön 5 apr, 2020

Vi är ledsna att behöva meddela att visningen av Ärans väg den 5 april är inställd. Vi hoppas kunna visa filmen när vi öppnar igen. Ni som har köpt biljetter kommer att bli kontaktade. Vid frågor vänligen kontakta kassa@panora.se.

___
Söndagen den 5 april kan du se ÄRANS VÄG på stora duken igen som en hyllning till huvudrollsinnehavaren Kirk Douglas som nyligen gick bort.

Under första världskriget beslutar en fransk general att höja sin prestige genom att sända fram en styrka i ett omöjligt anfall mot tyskarna – med hundratals stupade till följd. För att skyla över sitt misstag väljs tre landsmän ut för att arkebuseras för ”feghet under strid”. Mot denna ondska ställs överste Dax (Kirk Douglas) som inleder en desperat kamp för att hindra att de oskyldiga soldaterna får plikta med sina liv.

Hänsynslöst och kompromisslöst blottlägger Stanley Kubrick klyftan mellan vapenärans blankputsade fasad och verklighetens skyttegravsstank i en av alla tiders starkaste krigsskildringar. Filmen bygger på verkliga händelser och var förbjuden i Frankrike under 18 år.

”Förkrossande tungt!” ***** – Expressen
”MÄSTERLIG! Ett piskrapp rakt i ansiktet på all flåspatriotism och krigsheroism!” ***** – Tidningen VI

För fler klassiker på Panora>>

Datum: Sön 5 apr, 2020

BILJETTPRIS: 110 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Stanley Kubrick
Land: USA
År: 1957
Längd: 84 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Klassiker, Krigsfilm
Skådespelare / Medverkande: Kirk Douglas, Ralph Meeker, Adolphe Menjou, George Macready, Christiane Kubrick, Wayne Morris, Joe Turkel, Richard Anderson, Timothy Carey
Originaltitel: Paths of Glory
IMDb: Se filmen på IMDB

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar