Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
The Average Color of the Universe + regissörssamtal
Datum: Sön 9 feb, 2020

Välkommen på visning av The Average Color of the Universe med efterföljande samtal med regissören Alexandra-Therese Keining och skådespelaren Jennie Silfverhjelm.

THE AVERAGE COLOR OF THE UNIVERSE
En kraftfull sorgesång av sällan skådat slag. I en tillvaro hårt präglad av förlust befinner sig en kvinna i gränslandet mellan det förflutna och verkligheten. Isolerad men omgiven av naturens kretslopp flimrar minnesfragmenten förbi och livet ter sig likt ett stillastående vakuum. Gränserna för tid och rum har suddats ut men i universums oändlighet och människans litenhet finner hon ändå tröst. Bländande vackert rekonstruerar Alexandra Keining sviterna av ett trauma och skildrar med ömhet den läkande sorgeprocess som följer.

”Filmen är väldigt personlig för mig. Jag ville göra en krigsfilm om den primitiva strid som pågår i oss alla när vi förlorar de vi älskar och lämnas i ett förgörande ingenmansland. Sorgen blir en nödvändighet och tillsammans med smärtan kan den bli en väg att nå en slags överlevnad, katharsis. Det är mer ett visuellt tillstånd än en film per definition, och form och teknik har spelat en stor roll i skildrandet. Fotot, klippningen och färgerna förmedlar den tidsförskjutning eller den känsla av vakuum som uppstår i ett akut traumatiskt tillstånd. Med ett desorienterat skärpedjup och medvetet långsamma klipp mellan scenerna förmedlas huvudkaraktärens upplevelse av sin omgivning i en förvrängd stillastående verklighet. Att överleva genom att påminnas om ens egen litenhet i universum kan te sig som mest trösterikt när det är som svartast.” – Alexandra-Theresa Keining

Alexandra-Theresa Keining (f. 1976) är en svensk filmregissör och manusförfattare utbildad i Los Angeles. Hon debuterade 2002 som Sveriges yngsta långfilmsregissör med filmen Hot Dog och har sedan dess blivit internationellt prisbelönt och guldbaggenominerad för Kyss mig (2011) och Pojkarna (2016).

Datum: Sön 9 feb, 2020

BILJETTPRIS: 120 kr 

FILMFAKTA
Regissör: Alexandra-Therese Keining
Land: Sverige
År: 2020
Längd: 62 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Jennie Silfverhjelm, Zardash Rad

Arrangörer: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö och TriArt Film.

Event & specialvisningar