Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Birds of Passage – Förhandsvisning med kaffeprovning
Datum: Ons 17 apr, 2019

Tillsammans med Latinamerika i Fokus bjuder Panora in till förhandsvisning av BIRDS OF PASSAGE och innan visningen bjuds publiken på colombianskt kaffe från Kafferosteriet Koppar.

Eftersamtal:
Lina, Alida och Stephanie, praktikanter från Latinamerikagrupperna har nyligen kommit tillbaka från 5 månaders praktik i Colombia. Efter filmen presenteras de problem som de fått se på den colombianska landsbygden samt hur sociala ledare idag mördas i kampen för ett Colombia i fred.

Colombia, 1970-talet, hippiekulturen är stor bland amerikanska ungdomar och intresset för marijuana växande. Lokala småbönder ser en möjlighet och blir snabbt internationella affärsmän. I Guajira-öknen tar en Wayuu-familj från urbefolkningen täten i den nya affärsverksamheten och får smaka frukterna av snabba pengar och makt. Men när girighet, passion och heder sammansmälter blåser en familjefejd upp till våldsamma proportioner som sätter liv, familj och urgamla traditioner på spel.

Birds of Passage öppnade Directors Fortnight-sektionen på den senaste filmfestivalen i Cannes där den mottog strålande kritik. Oscarsnominerade Ciro Guerra och Cristina Gallego är tillbaka med en film om lokala traditioner där pengar och makt korrumperar mitt i Colombias framväxande droghandel. Mäktiga Birds of Passage är bland 9 filmer utvald till Oscars short list för bästa utländska film.

Datum: Ons 17 apr, 2019

Kl 20:00

BILJETTPRISER
Ordinarie pris: från 110 kr
Pensionär: från 95 kr
Studerande: från 95 kr
Barn & Ungdom < 20 år: från 85 kr

FILMFAKTA
Regissör: Cristina Gallego, Ciro Guerra
Land: Colombia, Danmark, Mexiko, Frankrike
År: 2018
Längd: 125 minuter
Språk: Spanska
Textning: Svenska
Genre: Crime, Drama
Skådespelare / Medverkande: Natalia Reyes, Carmiña Martínez, José Acosta, Greider Meza, Jose Vicente, Jhon Narváez
Premiär: 19 apr
IMDb: Se filmen på IMDB
Arrangör: Folkets bio Malmö, ABF Malmö och Latinamerika i Fokus, Latinamerikagrupperna

Event & specialvisningar