Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Blodssystrar – film & samtal
Datum: Lör 26 sep, 2015

Efter visningen bjuds publiken in till ett samtal om filmen, dess olika teman och de frågor den väcker - tjejers rätt till ett liv på egna villkor, om att som liten flicka komma till Sverige som flykting, om att gå vidare i livet med krigstrauma i bagaget men vägra vara offer samt om hur viktigt det är att vi ser varandra som medmänniskor.

Samtalet sker tillsammans med filmens ena huvudperson Julia, regissören och producenten Malin Andersson samt Lisa Ekström från Rädda Barnen.

En del av visningens biljettintäkter går till Röda Korsets flyktinghjälp.

BLODSSYSTRAR
En nära, visuell långfilmsdokumentär om systerrelationen och den villkorslösa kärleken mellan Julia och Johanna, tvillingsystrar från Rosengård i Malmö. Filmen är berättelsen om en urstark systersymbios som ofrånkomligt bryts, när vuxenlivet står för dörren. Om det svåra i att skiljas, för att hitta sig själv, om flickor fulla av obändlig styrka...och kärlek som aldrig tar slut.

Julia och Johanna är två vanliga flickor från Malmö, men på samma gång unika. Dom är förebilder och fulla av girlpower, på riktigt.

BLODSSYSTRAR är en sann systerskildring som vi inte sett systerskap skildras på film förrut, en visuell filmupplevelse och ’coming-of-age film’ om två systrar vi kan identifiera oss med. En berättelse om flickor som berör på djupet.

www.bloodsisters.se

Datum: Lör 26 sep, 2015

Kl 15:00

Regissör: Malin Andersson
Land: Sverige
År: 2015
Längd: 85 minuter
Språk: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Julia och Johanna Yunusova
Premiär: 25 sep

Arrangörer: Folkets Bio Malmö och Malin Andersson Film i samarbete med Rädda barnen och ABF Malmö.

Event & specialvisningar