Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Costa Brava, Libanon – Förhandsvisning med regissörssamtal
Datum: Tis 18 jan, 2022

Välkommen till en exklusiv förhandsvisning av Costa Brava, Libanon. Visningen introduceras och följs av ett publiksamtal med filmens libanesiska regissör Mounia Akl, modererat av filmens svenska medproducent Olivier Guerpillon från Fox in the Snow.

Filmen vann utvecklingspriset av Malmö Arab Film Festival 2018 och producerades med stöd av bl a Svenska Filminstitutet och Film i Skåne. Sedan premiären i höstas på filmfestivalerna i Venedig och Toronto har filmen vunnit tolv internationella filmpriser och blivit utvald till Libanons Oscarsbidrag 2022.

Komiskt, tragiskt och stundtals helt absurt skildrar Mounia Akl familjelivets berg-och dalbana och ett samhälle i sönderfall. Den frisinnade familjen Badri har skapat sig ett utopiskt liv på landet långt från föroreningarna och korruptionen i Beirut. Men drömmen krossas brutalt när de en morgon upptäcker att stadens växande sopberg hamnat utanför husknuten. Nu måste de bestämma sig. Göra motstånd eller stoppa huvudet i sanden? Eller göra som farmor. Smyga ut och och skaffa en mobiltelefon!

Datum: Tis 18 jan, 2022

BILJETTPRIS: 130 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Mounia Akl
Originaltitel: Costa Brava, Lebanon
Land: Libanon, Frankrike, Spanien, Sverige m fl.
År: 2021
Längd: 106 minuter
Språk: Arabiska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Nadine Labaki, Saleh Bakri, Yumna Marwan
Premiär: 21 januari 2022
Distributör: Folkets Bio
Visa på IMDb

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Folkets Bio riks, Fox in the Snow, Film i Skåne, Malmö Arab Film Festival och ABF Malmö.

Event & specialvisningar