Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Den andra mamman
Datum: Lör 30 jul, 2016

Ett både ifrågasättande och underhållande porträtt av klasskillnader i nutida Brasilien. Vinnare av Publikens pris på Berlin Film Festival 2015 och på Göteborg Film Festival 2016!

I centrum finns den hårt arbetande hushållerskan Val som bor hos sina arbetsgivare i São Paulo, en välbeställd familj ur den brasilianska övre medelklassen. Val är hushållets hjärta och den som osjälviskt tillgodoser familjemedlemmarnas behov, medans familjens känslomässiga klimat sinsemellan är kallt.

13 år tidigare lämnade Val sin egen dotter Jessica i hemstaden. Nu när hon blivit vuxen dyker Jessica upp i São Paulo för att plugga arkitektur på universitetet. Jessica är självsäker, smart och ambitiös. Hon vägrar acceptera hushållets många outtalade regler som gäller mellan herrskap och tjänstekvinna. Jessicas ankomst till hushållet och hennes ifrågasättande attityd ställer klassbarriärerna på ända och kaos uppstår.

Utomhusbio med Sommarscen >> 

Kl 21:00
Är du grym på Brasilien? Testa dina kunskaper i ett quiz. Lag om max 3 personer. Det går fint att komma själv och hitta ett lag på plats. Fredric Öslöv är quizledare. Ta gärna med filt och picknick!

Datum: Lör 30 jul, 2016
Tillhör: Utomhusbio

kl 22:00

UTOMHUSBIO I KROKSBÄCKSPARKEN (vid puckelbollplanen)
Plats-info >> 
Fri entré

FILMFAKTA
Regissör: Anna Muylaert
Land: Brasilien
År: 2015
Längd: 112 minuter
Språk: Portugisiska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Regina Casé, Helena Albergaria, Michel Joelsas m fl.
IMDb: Se filmen på IMDB 
Originaltitel: Que Horas Ela Volta?

Arrangör: Sommarscen Malmö, Folkets Bio Malmö, Latinamerika i fokus, ABF Malmö.

Alla årets UTOMHUSBIO i Malmö >> 

Event & specialvisningar