Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Den unge Zlatan – premiär med regissörsbesök
Datum: Ons 17 feb, 2016

Regissörerna Fredrik och Magnus Gertten gästar Panora vid premiären av DEN UNGE ZLATAN för samtal kring sin omtalade film och hur den kom till.

Samtalsledare är Magnus Johansson, journalist som jobbat inom flera olika redaktioner på Sveriges Radio och Sveriges Televison under drygt 15 år. Han när en djup fotbollspassion, vilket han utövar som spelare, pojklagstränare och åskådare.

DEN UNGE ZLATAN
Filmen om hur Zlatan från Rosengård blev "Ibra" med hela världen!

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges främste fotbollsspelare genom tiderna. Historien om Rosengårdsgrabben är en framgångssaga utan motstycke i svensk idrottshistoria. Men resan från Malmö till världens strålkastarljus var allt annat än spikrak.

DEN UNGE ZLATAN är berättelsen om hur Zlatan Ibrahimovic blev "Ibra" med en hel värld. En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för slå sig in i fotbollens finrum. En stenhård kamp både på och utanför planen.

Filmarna Fredrik Gertten, Magnus Gerttenoch Stefan Berg följde Zlatan under två års tid i Malmö FF, under den uppmärksammade övergången till Ajax och hans första tid i Holland. Detta tillsammans med nyfilmade intervjuer med medspelare, motspelare, tränare och andra som stod Ibrahimovic nära, har resulterat i ett närgånget och personligt porträtt.

Dokumentären "Blådårar 2" följde en rad personer runt Malmö FF och en av dem var Zlatan Ibrahimovic – en ung talang på randen av sitt genombrott i MFF. Bröderna Gertten filmade otaliga timmar med Zlatan men bara en liten bråkdel användes. Efter "Blådårar-filmerna" gick Magnus och Fredrik Gertten vidare med egna projekt, men de har hela tiden vetat att de har en film de måste göra. I många år har de suttit på en filmskatt med material och intervjuer med Sveriges största superstjärna under hans mest formativa och spännande år.

När vi nu bestämde oss för att göra filmen och gick tillbaka till materialet hittade vi scener och ögonblick vi inte visste vi hade. Det var inte bara den rolige oneliner-Zlatan vi hittade utan även mörkare sidor, säger Fredrik Gertten.

Datum: Ons 17 feb, 2016

kl 18:00

FILMFAKTA
Regissör: Fredrik Gertten & Magnus Gertten
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 99 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Zlatan Ibrahimovic, Mido, Ronald Koeman, Fabio Capello, Andy van der Meyde, Marco van Basten, Jari Litmanen, Leo Beenhakker m fl
Premiär: 17 feb
IMDb: Se filmen på IMDB   

Facebook-event >>  

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar