Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Dr. Strangelove + kortfilm – Specialvisning
Datum: Fre 3 jan, 2020

Stanley Kubricks makalösa komedi med Peter Sellers i tre roller. Nyrestaurerad 4K-kopia, och dessutom en aldrig tidigare visad kortfilm "Stanley Kubrick Considers The Bomb" där vi får höra bl.a. Kubricks fru och hans producent berätta om hur Kubrick utifrån den utbredda rädslan för kärnvapenkrig skapade detta komiska mästerverk.

Dr. Strangelove utspelas under det kalla kriget mellan öst och väst. Den paranoide amerikanske generalen Jack D. Ripper är besatt av tanken på att ryssarna konspirerar för att förorena de "värdefulla amerikanska kroppsvätskorna". I ett anfall av vansinne skickar han därför ut det amerikanska flygvapnet för att bomba Sovjetunionen sönder och samman. Eller som han själv uttrycker det "Nuclear combat!". Hans vän och kollega överste Mandrake gör sitt bästa för att få Ripper att ändra sitt beslut, men förgäves. Den amerikanske presidenten Muffley försöker från Pentagon att stoppa den annalkande katastrofen. Vänligt och pedagogiskt förklarar han i en rad telefonsamtal den ansträngda situationen för sin sovjetiske kollega. President Muffley får veta att Sovjetunionen utvecklat ett hemligt domedagsvapen. Om sovjetiskt territorium utsätts för en kärnvapenattack, utlöses detta vapen automatiskt och dödar allt liv på jorden.

Datum: Fre 3 jan, 2020

BILJETTPRIS: 110 kr

FILMFAKTA
Regissör: Stanley Kubrick
Land: USA, Storbritannien
År: 1964
Längd: 94 minuter
Språk: Engelska
Genre: Komedi, Klassiker
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare/Medverkande: Peter Bull, Peter Sellers, George C. Scott, Sterling Hayden, Keenan Wynn, Slim Pickens, James Earl Jones

Event & specialvisningar