Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Dröm Vidare – Förhandsvisning med regissörssamtal
Datum: Tor 16 mar, 2017

DRÖM VIDARE är en efterlängtad käftsmäll om vänskap, lojalitet, identitet och klass. Aldrig tidigare har fyra kvinnor tagit så mycket plats i en svensk långfilm!

Förhandsvisningen gästas av regissören Rojda Sekersöz, som kommer samtala med publiken efter filmen. Samtalsledare är Afsaneh Larsson från IFEMA.

IFEMA PROGRAMSLÄPP med mingel från kl 18:00
Passa på att vara först med att bläddra i programmet för IFEMA 2017 som kommer anlända rykande färskt från tryckeriet lagom till denna helkväll!

DRÖM VIDARE
belönades med både Publikens val – bästa nordiska film och Svenska Kyrkans Angelos-pris på Göteborg Filmfestival!

Mirja måste finna sin plats i världen efter ett avtjänat fängelsestraff. När hon lyckas få ett jobb som hotellstäderska börjar hon leva ett dubbelliv. Hon slits mellan sin sjuka mamma och sina gamla vänner, som varit som hennes riktiga familj. DRÖM VIDARE är en coming of age historia om vuxna kvinnor, en lika verklighetsnära som drömsk film om vänskap, lojalitet och klass.

DRÖM VIDARE är regisserad av långfilmsdebuterande Rojda Sekersöz, efter ett originalmanus av Johanna Emanuelsson. För filmfotot står Gabriel Mkrttchian ("Siv sover vilse", "Boys", "Pleasure"), och i rollerna syns Evin Ahmad ("Ett öga rött", "Blå ögon", "I nöd eller lust2), Gizem Erdogan ("Svenskjävel"), Malin Persson ("Den allvarsamma leken", "Juicebaren", "Midnattssol"), Anna Bjelkerud (Guldbaggebelönad för "Hotell"), Outi Mäenpää (Guldbaggebelönad för "Svinalängorna") och debuterande Segen Tesfai.

DRÖM VIDARE Facebook >> 

IFEMA
International Female Film Festival Malmö är en filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer från världen över. Årets festival är den 11:e i ordningen och äger rum 3-9 april på biograf Panora och utvalda platser runt om i Skåne. Det blir samtal, mingel, works in progress och inte minst fantastisk film i dagarna sju på årets tema FRIHET! 
IFEMA hemsida >> 
IFEMA Facebook >> 

Datum: Tor 16 mar, 2017

kl 18:30

FILMFAKTA
Regissör: Rojda Sekersöz
Land: Sverige
År: 2017
Längd: 92 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Evin Ahmad, Gizem Erdogan, Malin Persson, Segen Tesfai, Anna Bjelkerud, Outi Mäenpää m fl
Premiär: 17 mars

Arrangör: Folkets Bio Malmö, IFEMA, ABF Malmö.

Event & specialvisningar