Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
En komikers uppväxt – Premiär med stand-up
Datum: Fre 11 okt, 2019

Äntligen är det premiär av Guldbaggevinnaren Rojda Sekersöz film En komikers uppväxt, filmen är baserad på Jonas Gardells populära roman med samma namn.
Innan premiären bjuder Marcus Johansson från Sveriges kanske roligaste humorklubb Oslipat på stand-up! 

Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för.

MARCUS JOHANSSON
Marcus Johansson är komikern som med ett snett leende säger det du inte tänker. Precis som många andra komiker har han en uppväxt, och den skedde i Malmö på sjuttio- och åttiotalet. I Malmö bor han fortfarande och här startade han tillsammans med kollegan Fritte Fritzson ståuppklubben Oslipat 2006, -en klubb som numera finns i fem städer runtom i Sverige.
Marcus humor brukar vara glatt uppsluppen, fast med en djupare klangbotten, och med ett ungdomligt svårmod i Greta Thunbergs kaliber.

Datum: Fre 11 okt, 2019

BILJETTPRISER
Ordinarie pris: 110 kr
Pensionär: 95 kr
Studerande: 95 kr
Barn & Ungdom < 20 år: 85 kr

FILMFAKTA
Regissör: Rojda Sekersöz
Land: Sverige
År: 2019
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Johan Rheborg, Jakob Eklund, Fredrik Hallgren, Ulla Skoog, Maria Sid
Premiär: 11 okt

Arrangör: Folkets bio Malmö, ABF Malmö och Oslipat Malmö

Event & specialvisningar