Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Exodus + GFF invigningshälsning
Datum: Fre 27 jan, 2023

Varmt välkommen på lokal invigning av Göteborg Film Festival på Panora med invigningsfilmen Exodus i regi av Abbe Hassan. Filmen är uttagen till Nordic Competition.

Amal är 12 år och på flykt från Syrien. I en hamn i Turkiet stöter hon ihop med flyktingsmugglaren Sam. Amal vill resa till Grekland där hennes systrar befinner sig i ett flyktingläger, för att tillsammans med dem möta upp sina föräldrar, i Sverige. Amal, en fantasifull, humoristisk men traumatiserad ung tjej och den äldre och luttrade Sam, reser tillsammans genom Europa för att försöka hitta friheten. De utvecklar en pappa-dotter-relation, som både blir deras överlevnad och uppvaknande.

"Det känns fantastiskt att kunna inviga årets festival med en så aktuell, drabbande och vacker film som Exodus. Det är en film som med visuell kraft och hög intensitet berättar en historia om flykt som kommer engagera många och ger festivalens fokus Homecoming en djupare resonansbotten." –  Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival

___
För fler visningar av Exodus se här>>

Datum: Fre 27 jan, 2023

FILMFAKTA
Regissör: Abbe Hassan
Land: Sverige
År: 2022
Språk: Arabiska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Ashraf Barhoum, Jwan Alqatami
Distributör: TriArt Film
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Göteborg Film Festival, ABF Malmö

Event & specialvisningar