Södra Sveriges största arthousebiograf!

Find me in this city
Datum: Tor 22 okt, 2015

Vernissage 22 okt kl 17 - 20
Utställningsperiod: 22 okt - 22 nov 2015

CBK presenterar: FIND ME IN THIS CITY

En utställning med bilder ur boken "Find me in this city" av Mari Ahokoivu

"Find me in this city" är en berättelse om isolering, om att hitta sig själv och om att lära sig att vara ensam. I boken blandas fiktion med självbiografiska element. Slutresultatet blir en fiktiv historia om en flicka som har tappat bort sitt ansikte i en underlig stad. Medan hon letar efter sig själv söker katten efter den läskiga men samtidigt lockande mörka varelse som hunden kallar Mardrömmen. Men går det att lita på en hund som alltid ljuger?

"Find me in this city" publicerades första gången 2009 på finska av Asema Kustannus. Det var Mari Ahokoivus första grafiska roman, om än inte hennes första publicerade serie. Några av Mari Ahokoivus andra publikationer är "Sarjakuvantekijän opas" (BTJ kustannus 2007), "Lola Olifante" (Éditions Cambourakis 2014-2015) och "Sanni och Jonas" (Rabén & Sjörgen 2015).

Mari Ahokoivu (f 1984) är en finsk serieskapare och illustratör som tecknar serier för vuxna och för barn och har publicerats i Finland och i andra länder. Hon har gått serieskola i Finland, Frankrike och Sverige och är nu ibland själv serielärare. Ahokoivu gillar att se film och spela roller derby. För tillfället bor hon i norra Finland.

"Find me in this city" är CBA vol 31 och har sin officiella release under I Seriernas Värld (ISV).
www.cestbonkultur.com
www.mariahokoivu.com
http://isv.se

Datum: Tor 22 okt, 2015

kl 17 - 20

Arrangör: C'est Bon Kultur, Folkets Bio Malmö, I Seriernas Värld, ABF Malmö.

Event & specialvisningar