Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
FN dagen – Barn på flykt
Datum: Mån 24 okt, 2016

Med anledning av FN-dagen bjuder ARF och Rädda Barnen Malmö in till film och samtal med tema: Barn på flykt.

Vad händer med de ensamkommande barnen som får avslag? Vi talar om detta brännande aktuella ämne och visar den danska dokumentären DREAMING OF DENMARK.

PROGRAM

17:30
Infobord och fika i nedre foajén.

18:00 – 20:00
Inledning med Åsa Göransson - verksamhetsutvecklare i flyktingfrågor, Rädda Barnen.
Filmvisning: DREAMING OF DENMARK
Samtal efter filmen med regissören Michael Graversen

DREAMING OF DENMARK
Regi: Michael Graversen | Danmark 2015 | 58 min | Språk: Danska, Engelska, Italienska, Pashto, Dari | Engelsk text | Dokumentär
Wasiullah anlände till Danmark som ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan. Han är som alla andra danska pojkar. Han hänger med sina vänner, ta selfies, skämtar och flirtar med tjejer. Men när Wasi fyller 18 får han avslag på sin asylansökan. Han flyr till Italien i hopp om att få uppehållstillstånd. Men utan ett hem, ett arbete och utan identitet tvingas han leva under jord. Drivkraften för Wasi är att en dag kunna återvända till sina vänner och en trygg framtid i Danmark. 

Regissören Michael Graversen har följt Wasi under många år och genom deras nära relation visar filmen vad som händer med de barn och ungdomar som tvingas leva utanför systemet i Europa.

Läs mer om filmen >> 

Datum: Mån 24 okt, 2016

kl 18:00

Fri entré
Föranmälan krävs: https://simplesignup.se/event/83263

Arrangör: ARF - film och kultur för Mänskliga Rättigheter och Rädda Barnen distrikt Malmö. I samarbete med Folkets Bio Malmö och ABF Malmö.

Event & specialvisningar