Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
For Somebody Else
Datum: Lör 14 nov, 2020

For Somebody Else ger ett personligt perspektiv i en högst politisk fråga, och en unik inblick i vad det innebär att föda någon annans barn.

Filmen handlar om Cristal, Deanna och Michelle, tre kvinnor som av olika anledningar valt att bära och föda andras barn. Vi får möta dem i vardagen; innan, under och efter graviditeterna. Resultatet är en tankeväckande och intim dokumentär om prövningar och risker, men även drömmen om en framtida relation och att få skapa någon annans lycka. 

___
Regissörens kommentar:
"Detta är en dokumentär som tar tittaren med in till vardagsrummet så väl som till förlossningsrummet med en observerande närvaro. De mediala bilder jag såg i debatten om surrogatmödraskap hade antingen ett romantiskt skimmer runt sig eller visade slavliknande förhållanden. För mig var dessa kvinnors vardag svårt att greppa, bilden kändes varken fullständig eller fruktbara för debatten i en svensk kontext. Surrogatmödrarnas känslor och tankar förblev enkla schabloner, deras komplexa situation intresserade mig mer än de enkla svaren. Nyfiket sökte jag kontakt med kvinnor som nu skulle påbörja sin resa som surrogat.

Jag sökte mig till Kalifornien, delstatens liberala lagar har gjort Los Angeles till ett världscentrum för den globala fertilitetsindustrin. Här träffade jag tre starka kvinnor. Som filmskapare fick jag följa dem före, under och efter deras graviditeter som surrogatmödrar. Jag ville lära känna dem, förstå deras val och på så sätt skildra en omvälvande tid full av utmaningar, känslor och tankar."

Datum: Lör 14 nov, 2020

FILMFAKTA
Regissör: Sven Blume
Land: Sverige
År: 2020
Längd: 90 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Distributör: Doc Lounge
Visa på IMDb

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar