Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Förhandsvisning: Amatörer + programsläpp IFEMA filmfestival
Datum: Fre 9 mar, 2018

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN HELA VECKAN
Under samma vecka som den Internationella Kvinnodagen äger rum och efter ARAB WOMEN FILM FESTIVAL 3 - 4/2, lyfter vi på Panora dagligen 5 – 9 mars kvinnliga regissörer med exklusiva förhandsvisningar av omtalade och flerfaldigt prisbelönade filmer. Lördag den 10/3 hyllar vi skådespelerskan Cate Blanchett och konsten, med en förhandsvisning av MANIFESTO.

Gabriela Pichlers nya film AMATÖRER hade svensk premiär som öppningsfilm vid Göteborgs Filmfestival 2018. Där vann filmen både Svenska Kyrkans filmpris - Angelopriset och Dragon Award Best Nordic Film - festivalens tyngsta pris på 1 miljon kronor!

PROGRAMSLÄPP FÖR IFEMA FILMFESTIVAL!
Kom och mingla med IFEMA filmfestival innan visningen och var först med att bläddra i den purfärska programkatalogen för festivalen 9-15 april 2018! IFEMA International Female Film Festival Malmö är en filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer från världen över. Årets festival är den 12:e i ordningen och äger rum 9-15 april på biograf Panora och utvalda platser runt om i Skåne. Det blir samtal, mingel, works in progress och inte minst fantastisk film i dagarna sju!

AMATÖRER
Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när den tyska lågpriskedjan Superbilly överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Nu gäller det att sätta Lafors på kartan meddelar kommunchefen och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är dessvärre slut men kommunanställde Musse får en vågad idé; Vi låter skolungdomarna göra filmen – som ett skolprojekt i demokratins anda! Det är ju modernt, nytänkande – och gratis …

Gabriela Pichler är tillbaka med ett nytt drama fyllt av uppkäftig humor och ett stort bultande småstadshjärta.

Om bara ett enda videoklipp skulle definiera platsen du bor på, vilket skulle du välja? Jag ville låta den här historien ta sin början likt en storm i ett vattenglas. En nysning i mikrokosmos. En liten kommun vill göra en kommunfilm. Men även lilla Lafors är en del av den stora världen. Vare sig man vill eller ej. Med humor och spets vill jag berätta ett stycke satir med bultande hjärta – och en knuten näve. Amatörer är en hyllning till alla som av proffsen fått höra att det inte är ”så man gör”. Till alla småstadsrebeller. Till de exkluderade och otämjbara.”
Gabriela Pichler

Gabriela Pichler är utbildad vid Öland dokumentärskola och Filmhögskolan i Göteborg. 2010 vann hon en Guldbagge för sin examensfilm "Skrapsår". Långfilmsdebuten "Äta sova dö" vann Publikpriset i Venedig och tog storslam på Guldbaggegalan där den prisades för bästa manus, bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi och bästa film.

Datum: Fre 9 mar, 2018

Programsläpp & mingel kl 17.30
Filmvisning kl 18.30

FILMFAKTA
Regissör: Gabriela Pichler
Land: Sverige
År: 2018
Längd: 102 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Zahraa Aldoujaili, Yara Aliadotter, Fredrik Dahl
Premiär: 16 mar
IMDb: Se filmen på IMDB

Arrangörer: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö och IFEMA Filmfestival. Tack till TriArt Film!

Event & specialvisningar