Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Förhandsvisning & inledning: Manifesto
Datum: Lör 10 mar, 2018

Under samma vecka som den Internationella Kvinnodagen äger rum och efter ARAB WOMEN FILM FESTIVAL 3 - 4/2, lyfter vi på Panora dagligen 5 – 9 mars kvinnliga regissörer med exklusiva förhandsvisningar av omtalade och flerfaldigt prisbelönade filmer. Lördag den 10/3 hyllar vi skådespelerskan Cate Blanchett och konsten, med en förhandsvisning av MANIFESTO.

Den tyske konstnären Julian Rosefeldt låter Cate Blanchett spela alla roller i långfilmen MANIFESTO. Se filmen först av alla på vår förhandsvisning 10 mars, med inledning av Carolina Söderholm, konstvetare, journalist och kritiker.
 ”Jag såg Manifesto som installation på Hamburger Bahnhof i Berlin, och blev helt uppslukad och knockad. Gick raka vägen till bokhandeln och köpte en bok som samlade historiens alla konstmanifest.” 

Carolina Söderholm skriver bland annat för Sydsvenskan, Kristianstadsbladet och tidskriften Form. Hon har gett ut böcker om svensk designhistoria och undervisar vid Lunds Konst & Designskola i konst- och designhistoria & teori. Vi är väldigt glada att välkomna henne till Panora för att inleda filmen.

13 x Cate Blanchett. MANIFESTO liknar inget du tidigare sett. Den flerfaldiga Oscarsvinnaren spelar filmens alla roller i den här humoristiska, känslosamma och engagerade gestaltningen av kända historiska manifest. MANIFESTO är en rikedom av idéer och visdomsord från några av de stora manliga genierna, gestaltade av den enastående Blanchett; Karl Marx, Lars von Trier, Werner Herzog, Stan Brakhage, Friedrich Engels, Dziga Vertov och Claes Oldenburg, för att nämna några.

Datum: Lör 10 mar, 2018

Kl 16.00

FILMFAKTA
Regissör: Julian Rosefeldt
Land: Australien
År: 2017
Längd: 95 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare/Medverkande: Cate Blanchett, Erika Bauer, Ruby Bustamante
Premiär: 16 mars
IMDB: Filmen på IMDB

Arrangörer: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö. Tack till Nonstop Entertainment!

Event & specialvisningar