Södra Sveriges största arthousebiograf!

FRIIS FRAME: Amanda, min dotters resa till IS (boksamtal)
Datum: Mån 21 nov, 2022

Välkomna till ett samtal och boksignering med Patricio Galvèz, pappan till Amanda Gonzalez och en av författarna till boken. Moderator är Enrique Perez, socialantropolog och författare.

Amanda betyder den älskvärda

Amanda är också namnet på en ung tjej som föddes i Västsverige, konverterade till islam i tonåren och blev allt mer radikal med tiden. 2014 reste hon till IS-huvudstaden Raqqa tillsammans med maken Michael Skråmo och parets små barn. Medan maken rekryterade nya IS-krigare tog Amanda hand om barnen, mitt i en krigszon. Hela tiden höll hon kontakten med sin pappa i Sverige, Patricio Galvèz. I januari 2019 avled hon i en flygräd. 

Efter dotterns död bestämde sig Patricio Galvèz för att rädda det som fanns kvar. Han reste till Syrien och lyckades hämta hem sina sju barnbarn från krigets inferno. 

Amanda - min dotters resa till IS är berättelsen om en ung, svensk kvinnas radikalisering och en pappas kamp mot klockan, byråkratin och opinionen på hemmaplan. Boken är skriven i samarbete med journalisten Joakim Medin. 

Patricio Galvèz
Patricio Galvèz är kulturprojektledare, föreläsare i civilsamhället, musiker och författardebutant. Han föddes i Viña del Mar, Chile 1968 och kom till Sverige som 19 åring. Efter en familjetragedi, reste Patricio våren 2019 till Syrien för att rädda hans sju föräldralösa barnbarn från det fruktansvärda Al-Hol lägret i norra Syrien. Denna dramatiska resa blev grunden till den prisbelönta dokumentären Children of the enemy med Patricio som huvudkaraktär. 2020 grundade Patricio barnorganisationen RTC (Repatriate the Children) som kämpar för alla barn som hamnar i utsatta situationer. 

Datum: Mån 21 nov, 2022

Kl 18:15

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan visningen börjar. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Malmö stad, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Vi tar löpande emot förfrågningar. Läs mer här>>

Event & specialvisningar