Södra Sveriges största arthousebiograf!

Friis Frame

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Malmö stad, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Föreställningarna äger rum på måndagar kl. 18:00 i salong 2, har fri entré och är öppna för allmänheten. Vi tar löpande emot förfrågningar, läs mer nedan.

KOMMANDE EVENT

Inga planerade Friis Frame-event.

TIDIGARE EVENT

2021

______
OPEN CALL

Är du en oberoende filmare / arrangör med en idé eller ett projekt som du vill testa på en publik, men utan ekonomiska resurser? FRIIS FRAME är ett visningsfönster för dig!

Biograf Panora tillgängliggör kostnadsfritt en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Ni står för innehållet, vi står för biografen!  

Kriterierna är att visningen har fri entré, en maxlängd på 105 minuter, äger rum på en måndag kl. 18:00 i salong 2, är öppen för allmänheten och att vi hjälps åt med marknadsföring. 

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning som möjliggör för fler röster och berättelser att komma i omlopp och möta en publik. Med detta visningsfönster vill vi etablera en plattform för oberoende filmare i alla åldrar, mindre produktionsbolag, kulturutövare, organisationer från civilsamhället m.fl. 

Innehållet kan innebära filmvisningar eller film och samtal, men kan även handla om konstvideovisningar, work in progress, föredrag, workshops, mindre konferenser och andra kulturarrangemang.

Är du intresserad av att presentera din idé på FRIIS FRAME, kontakta projektledaren Emie: emie@panora.se

______
FRIIS FRAME I MEDIA

"Panora vill demokratisera bion med Friis Frame" – Sydsvenskan, 2 mars 2021

"Ny plattform för Malmös framtida filmskapare" – Vi är alla Malmö, 15 april 2021

Biograf Panora finns på Friisgatan 19D, Malmö

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd, ABF Malmö
Med stöd av Malmö stad


Event & specialvisningar