Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
FRIIS FRAME: Om skogen – visning med Klimatprata
Datum: Mån 20 dec, 2021

Klimatprata i samarbete med Friis Frame bjuder in till klimatsalong, med visning av filmen Om skogen, som sedan efterföljs av en kort träning i klimatsamtal!

OM SKOGEN – kampen om Sveriges naturskogar
Filmen som kom ut tidigare i år belyser hur nästan all Sveriges urskog har försvunnit. De flesta är medvetna om att Amazonas och Borneos regnskogar skövlas, men få känner till att nästan alla Sveriges gamla naturskogar försvunnit.

Filmen visar hur skogsbruket i Sverige går hårt åt den äldre naturskogen med dess höga naturvärde och biologiska mångfald. Trots miljöcertifiering avverkas nu äldre naturskog som är satt i skydd. Dokumentären tar upp förutsättningar för hur en biologisk mångfald och ett hållbart skogsbruk kan se ut och ifrågasätter skogsbolagens tolkning av miljöhänsyn och kalavverkning som enda metod att hugga skog.

Filmen beskriver varför endast en mindre del av Sveriges ursprungliga skogslandskap finns kvar. Resten av våra skogar är numera ersatta av uppodlade skogsplantage, med snabbväxande monokulturer, dessa träd avverkas så fort de anses ha nått avverkningsmogen ålder.

Efter filmvisningen kommer Klimatprata hålla en kort dialogövning med koppling till temat och filmen som visats. Tillsammans tränar vi eko-civilkurage och på att skapa klimatsamtal som leder till mer handling – för skogen och för klimatet.

Låter det intressant? Kom och lär dig mer om den svenska skogen tillsammans med oss!

Datum: Mån 20 dec, 2021

Gratis inträde!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA
Regissör: Peter Magnusson
Land: Sverige
År: 2021
Längd: 96 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Po Tidholm, Sebastian Kirppu, Rebecka LeMoine, Steve Daurer, Malin Sahlin, Jennie Nilsson
Premiär: 5 februari 2021
Distributör: Helion Film

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Kultur Skåne, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Vi tar löpande emot förfrågningar. Läs mer här>>

Event & specialvisningar