Södra Sveriges största arthousebiograf!

#jagär2015 — En röst och tusentals berättelser
Datum: Lör 23 apr, 2022

FRIIS FRAME, Fish Tank och Panora presenterar Atoosa Farahmands #jagär2015 och det dokumenterade performanceverket En röst och tusentals berättelser. Verket på åtta timmar kommer att visas i Panoras foajé lördagen den 23 april kl 12.30-20.30. Det har tidigare endast visats på kulturhuset Blå Stället i Göteborg. Välkomna förbi att ta del av delar eller verket i sin helhet.

Om filmen En röst och tusentals berättelser
Under 2020 startade Atoosa Farahmand initiativet #jagär2015 för att lyfta människorna bakom den stora flyktingströmmen 2015. Under ett års tid samlade hon in 1300 berättelser. Filmen är en dokumentation av ett performance där Atoosa under åtta timmar läser högt ur berättelserna under en livesändning den 3 mars 2021 som markerade ett år av rörelsen. 

Den 11 november 2020 lämnade hon över alla berättelser tryckta till Annika Hirvonen (gruppledare i riksdagen för Miljöpartiet) och höll ett tal som livestreamades på Facebook inifrån riksdagshuset. Därefter mailade Atoosa alla berättelserna individuellt till alla riksdagsledamöter i socialförsäkringsutskottet, utan någon respons.

Om #jagär2015
I början av mars 2020 startade Atoosa Farahmand initiativet och folkrörelsen på Facebook för att lyfta människorna bakom siffrorna under den stora flyktingströmmen 2015 (#jagär2015). Kampanjen fick ett mycket stort genomslag och har engagerat tusentals människor i alla åldrar. Atoosa har samlat in alla de berättelser som människor delade med sig av om deras flykt eller berättelser från människor som har tagit emot flyktingar i Sverige.

Nu har hon samlat in över 1300 berättelser och alla berättelser förtjänar att bli hörda. Atoosa önskar att människor och folkvalda politiker ska få kännedom om dessa personers tankar om att vara flykting. Det är en demokratisk rättighet att få föra sin talan och de som i vårt samhälle oftast inte får göra det, blir här representerade i skrift. Dessa berättelser kommer från både invandrare och svenskar. Genom att lyssna på berättelserna får människor chansen att se sig själva i berättelserna. Detta är en inbjudan att motivera individer, grupper och alla slags organisationer att ta ansvar och engagera sig i migrationspolitiken i Sverige.

Datum: Lör 23 apr, 2022

Kl 12.30-20.30
Kostnadsfritt! 

Medverkande: Atoosa Farahmand
Bakom kameran: Oscar Hagberg, Lovisa Magnusson, Bereen Darwish
Med stöd av Kulturverkstan

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Malmö stad, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Vi tar löpande emot förfrågningar. Läs mer här>>

Event & specialvisningar