Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
FRIIS FRAME: Precious Balance Walk
Datum: Mån 6 sep

Biljetter släpps inom kort!

I augusti sommaren 2019 filmades Precious Balance Walk på Ribersborgs strand, mellan brygga 1 och 2. I skrivande stund har filmen blivit utvald som arthouse finalist på Stockholm Independent Film Festival, och även nominerad och utvald av ARFF, Paris; Best Experimental, och blivit utvald till Water Docs, Kanada.

Innan visningen kommer vi att få höra improviserad musik från filmen, David Carlsson: solo elbas, och regissörerna Felicia Konrad och Johan Haugen kommer att presentera filmen och hålla en guidad meditation med havstema. Efter filmvisningen följer en kort avslutande stund, som både presenterar närvarande performancekonstnärer och en essä som curatorn Bronwyn Bailey-Charteris har skrivit.

PRECIOUS BALANCE WALK
Av det intuitiva konstprojektet I Still Live in Water; Felicia Konrad och Johan Haugen.

”We are all waters in the same Ocean.” – Yoko Ono

Sex nordiska performancekonstnärer har blivit inbjudna att skapa performativa skeenden med och i vattnet i Öresund, Ribersborgs strand, Malmö. Intentionen med filmen var att skapa en omedelbar känsla av samhörighet med vatten, och att väcka impulser och inspiration till att utforska det faktum att våra kroppar är komponerade av vatten och att vi lever i en hydrosfär. Och att påminna om hur dyrbart vatten är, och att vi måste skydda vattnet på jorden.

Datum: Mån 6 sep

Gratis inträde!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA
Regissör: Felicia Konrad och Johan Haugen 
Land: Sverige
År: 2020
Längd: 13 min 24 sek
Språk: Engelska
Genre: Arthouse, Experimental
Medverkande performancekonstnärer: Erik Högström, Lisa Nyberg, Joakim Stampe, Elena Lundquist Ortiz, Meri Nikula, Ignacio Pérez Pérez
Foto: Benjamin Zadig
Fotoassistenter: Anna Åhlander, Linnea Sparén
Ljudtekniker och -designer: David Gülich
Redigerare: Sascha Fülscher
Musik: David Carlsson, Felicia Konrad, Mats Persson
Mentor: Jenifer Malmqvist (regissör)
Producenter: Tangram Film/I Still Live in Water
Med stöd av Nordisk Kulturfond, Boosthelsingborg, Filmcentrum Syd, Marint kunskapscenter, Ohboy hotell

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Kultur Skåne, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Vi tar löpande emot förfrågningar. Läs mer här>>

Event & specialvisningar