Södra Sveriges största arthousebiograf!

FRIIS FRAME: Apy mellan liv och död – Förhandsvisning + samtal
Datum: Mån 31 okt, 2022

Välkommen på exklusiv förhandsvisning av Apy mellan liv och död och regisamtal med Mehdi Saleki.

Filmen skildrar mitt vittnesbörd från sjukbädden, där jag på mitt eget sätt visualiserar min situation och förevigar min resa genom sjukdomens mardrömslandskap med mobilkameran vid min sida.

När Corona-viruset attackerade världen förlorade många familjer sina nära och kära och några andra hamnade på intensivvården.  Efter 10 långa och svettiga dagar med att brottas med Corona-viruset hemma, svimmade jag på grund av syrebrist. Mitt tillstånd var mycket kritiskt och ingen viste om jag kommer att överleva. Medan jag låg och var nedsövd hade jag mitt livs intensivaste dröm där jag såg mina barnbarn spela och sjunga för mig ute på ett oändligt underbart gult rapsfält. Tack till den svenska sjukvårdspersonalen som osjälviskt och prestigelöst räddade mitt liv och alla andra.

"Filmen är också ett viktigt tidsdokument från de senaste två åren när många var svårt sjuka i Covid-19 eller haft anhöriga som drabbats hårt." – Helena Schön

Datum: Mån 31 okt, 2022

Kl 18:15 – 20.00

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan visningen börjar. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA
Regissör: Mehdi Saleki, Firas Razak
Land: Sverige
År: 2022
Längd: 62 min
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Malmö stad, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Vi tar löpande emot förfrågningar. Läs mer här>>

Event & specialvisningar