Södra Sveriges största arthousebiograf!

FRIIS FRAME: IF {man subdues all plants birds and all of the earth} THEN {I’m afraid of red green and blue}
Datum: Mån 16 maj, 2022

FRIIS FRAME: Multimedia performance
IF {man subdues all plants birds and all of the earth}
THEN {I'm afraid of red green and blue}

I tidernas begynnelse: "gav Gud jorden till människan att härska över och lägga under sig." Idag lämnar jag det urbana centra som är mitt hem, flyger över jorden och ser hur det rurala är extraktionszoner för de handelsvaror som bygger det moderna samhället. Jordbruk och plantager, ett stenbrott för varje väg, ett kalkbrott för varje cementfabrik och en gruva för att lösgöra de sällsynta jordartsmineraler som sätts samman till batterier och skärmar. Gud sa "Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er. Härska över havets fiskar och himlens fåglar och över alla djur som myllrar på jorden."

Konstnären Axel Berger bjuder in till ett monotont multimedia performance.

I centrum ser vi ett videoverk gjort i en tagning av en lastbil som kör runt, runt i ett stenbrott samtidigt som solen långsamt går ned över det artificiella landskapet.

Tre musiker, på plats i Panoras salong, skapar ett ljudlandskap med hjälp av röst, grus, mikrofoner och statiska radiosignaler. Diegetiskt foley ljud och abstrakt ljud smälter samman och samverkar med filmen.

Datum: Mån 16 maj, 2022

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan eventet börjar. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv via mejlet som du fick vid bokning eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA
Regissör:
Axel Berger
Land:
Sverige
År:
2017
Längd:
76 minuter
Språk:
Svenska
Textning:
Otextad
Genre:
Experimentell
Åldersgräns:
Barntillåten
Medverkande:
Lastbil: Emil Dahl, Kamera: Ernst Skoog, Ljud: Simon Söder och Rasmus Streith

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Malmö stad, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Vi tar löpande emot förfrågningar. Läs mer här>>

Event & specialvisningar