Södra Sveriges största arthousebiograf!

FRIIS FRAME: Cykelgator till Malmös innerstad — ett politiskt samtal
Datum: Mån 18 apr, 2022

Cykelfrämjandet Malmö/Lund i samarbete med FRIIS FRAME bjuder in till ett samtal om cykelgator. Vi börjar kvällen med en kort genomgång av vad cykelgator är, för att sedan gå över till ett politiskt samtal med några av Malmös politiker.

Cykelgator till Malmös innerstad — när kommer de? Ett politiskt samtal

MEDVERKANDE
Georg Krüger
, ordförande Cykelfrämjandet Malmö/Lund — leder samtalet
Jesper Nordlund, Malmö stad — ger en introduktion till cykelgator
Simon Chrisander, Liberalerna Malmö
Gunilla Ryd, Vänsterpartiet Malmö
Kami Pettersson, Miljöpartiet Malmö
Martin Molin, Centerpartiet Malmö

Malmös invånarantal förväntas öka kraftigt de kommande åren. Transporterna i innerstaden behöver därför både bli rena och yteffektiva för att stadens yta skall räcka till flera funktioner som träd, uteserveringar och parker. Istället för att att enbart fortsätta separera trafiken i innerstaden och bygga fler cykelbanor kan cykelgator kanske vara en lösning? På cykelgatorna är bilar tillåtna men tempot dikteras av cyklisterna.

Detta är Cykelfrämjandet Malmö/Lunds första event i en serie under våren och sommaren inför valet 2022, där vi påverkar cykelpolitiken. Vi ser att Oslo, Helsingfors, Köpenhamn, Barcelona, Amsterdam, Paris och många andra städer i Europa nu ökar takten i omställningen till levande städer optimerade för cykling. Finns det några okända hinder för en utbyggnad av cykelgator i Malmös innerstad, eller vad väntar vi på?

Varmt välkomna till detta politiska samtal och var med och påverka Malmös cykelframtid och ta chansen att prata med Malmös politiker!

Datum: Mån 18 apr, 2022

Tid: 18.00-19.30

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan samtalet börjar. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

Gå med och engagera dig i cykelfrämjandet för att stödja arbetet med bättre cykelinfrastruktur. Läs mer på Cykelfrämjandets hemsida>>

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Malmö stad, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Vi tar löpande emot förfrågningar. Läs mer här>>

Event & specialvisningar