Södra Sveriges största arthousebiograf!

Golden Girl – bokrelease + regissörsbesök
Datum: Tor 17 nov, 2016

I november presenteras den dokumentära långfilmen GOLDEN GIRL på bio samtidigt som självbiografin ALLTID LITE TILL når bokhandlarna. Båda berättar – på helt skilda sätt – historien om Frida Wallberg, Sveriges genom tiderna främsta kvinnliga boxare, vars karriär tog slut med en smäll som också kastade omkull hennes liv. 

Den här kvällen bjuder vi in till en exklusiv visning där publiken ges möjlighet att möta regissören av filmen.

GÄST: REGISSÖREN SUSANNA EDWARDS
Filmens regissör Susanna Edwards (I skuggan av solen, Fackklubb 459 - sista striden på bagarn, Keillers park) kommer till Panora för ett öppet samtal efter visningen. Susanna Edwards har regisserat både fiktions- och dokumentärfilmer. Hon tilldelades en Guldbagge för ”I skuggan av solen”, en film om den kvinnliga tjurfäkterskan Cristina Sanchez som sålts till 35 länder och vunnit flera priser runt om i världen. 

FILM: GOLDEN GIRL 
En film om Frida Wallberg, världsmästare och Sveriges genom tiderna mest framgångsrika kvinnliga boxare. Det är berättelsen om att riskera allt i en dödlig sport. Om hoppfulla drömmar som möter en brutal verklighet.

När Frida Wallberg ska försvara sin världsmästartitel mot australiensiska Diana Prazak, får hon en smäll mot huvudet som håller på att kosta henne livet. Med en allvarlig hjärnblödning förs hon till sjukhus och blir akut opererad, och under de kommande dygnen svävar hon mellan liv och död. Nu börjar hennes tuffaste fight hittills – kampen för att bli en fungerande människa igen.

BOK: ALLTID LITE TILL - OM ATT SLÅSS FÖR SITT EGET LIV
Alla som vill bli bäst i världen måste lägga ner ett stenhårt arbete. Men få har kämpat lika hårt som Frida Wallberg. Mot fysiska och psykiska övergrepp i boxningens machovärld. Mot sin familjehistoria. Mot sig själv, sin kropp och hjärnblödningen som nästan avslutade hennes liv. ALLTID LITE TILL är Fridas egen livsberättelse: från den lilla flickans hårda uppväxt, via tonåringen som blir världens yngsta boxningsvärldsmästare, fram till den vuxna kvinnan som når sitt livsmål – och sedan går på en smäll som tvingar henne att inse att alla svårigheter inte går att lösa genom att ta i ännu hårdare. Det är en bok som stör och berör, om och av en pionjär som levt det liv hon själv – och ingen annan – valt att leva.
Medförfattaren Malin Jonson är sportjournalist på GT/Expressen och har som SM-guldvinnare i handboll egen erfarenhet av elitidrott.

Datum: Tor 17 nov, 2016

kl 18:30

FILMFAKTA
Regissör: Susanna Edwards
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 84 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år

Biljettpris:
199 kr inkluderar filmvisning + ett signerat exemplar av boken.
Endast inträde till filmen: 95 kr 
Bokköp efter filmen: 150 kr

I samarbete med: Folkets Bio, ABF Malmö, Garagefilm och Offside Press – förlaget bakom bland annat Filter och ”438 dagar” av Martin Schibbye och Johan Persson.  

Event & specialvisningar