Södra Sveriges
största arthousebiograf!

Södra Sveriges största arthousebiograf!

GRETA + inledning av Fridays for Future & regissören
Datum: fre 20 november, lör 21 november, sön 22 november

Premiären den 20 november visas med livesänd inledning av Fridays for Future & regissören. 21+22 november visas dokumentären med inspelad inledning.

Unga klimataktivister från Fridays for Future kommer berätta om deras kamp för att påverka världens ledare och hur klimatstrejken vuxit till att blir en världsomspännande rörelse (medverkande personer annonseras i november). Vi kommer att även höra filmens regissör Nathan Grossman berätta om sin resa med Greta.

GRETA
Följ med Greta från tiden som ensam demonstrant på Mynttorget tills hon spände blicken i världens ledare och frågade "How dare you?". 

I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet. Frågan hon ställer till vuxenvärlden: Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan? Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse. Greta, en fåordig tonåring med Aspergers syndrom, är nu en världsberömd miljöaktivist. Teamet bakom dokumentärfilmen Greta har varit med sedan den där första dagen på Riksgatan då allt började.

★ Dokumentären om Greta är en av tre kandidater till Sveriges Oscarsbidrag. 

Datum: fre 20 november, lör 21 november, sön 22 november

Biljettpris: 110 kr
Endast köp. Rabatter eller klippkort gäller ej.

FILMFAKTA
Regissör: Nathan Grossman
Land: Sverige
År: 2020
Premiär: 20 november
Längd:
 99 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Greta Thunberg
Distributör: TriArt Film

Arrangör: Folkets Bio Malmö, TriArt Film, ABF Malmö

Event & specialvisningar