Södra Sveriges största arthousebiograf!

I seriernas värld – film & fönstermålning
Datum: Fre 23 – lör 24 okt, 2015

I SERIERNAS VÄRLD på PANORA
Två dagar med serietecknare, workshops och film. Låt dig inspireras och rita på Panoras stora fönster!

FREDAG 23 okt 
kl 17.00-19.00
Professionella serietecknare  plockar upp sina pennor och börjar förvandla Panoras stora fönster till en serievärld! Det är magiskt att se hur ritningarna växer fram och vill du så är du varmt välkommen att delta. 

LÖRDAG 24 okt 
kl. 13.00 - 15.00 
Workshop i fönsterritning för alla barn med serietecknaren och gatukonstnären Max Solca som delar med sig av handfasta tips och tricks!
Fri entré.

kl 14.30 
SUPERBROR
Regi: Birger Larsen, Danmark 2009, 93 min. Danskt tal, svensk text. Barntillåten.
Superbror är en dansk film inspirerad av serievärldens gränslösa möjligheter med krafter från yttre rymden och superhjältar. En syskonhistoria med sci-fi effekter för mellanåldern!
Anton är tio år och önskar att han hade en ”vanlig” storebror som var stark och kunde försvara honom från mobbarna i skolan. Hans egen bror, Buller, är autistisk och bryr sig bara om att spana ut i rymden och rita teckningar.  
En natt slår en sten från yttre rymden ner i närheten av skolan. För att göra Buller glad efter ett bråk ger Anton honom stenen. Snart visar sig Buller vara den superbror som Anton alltid drömt om. Men den mystiska manicken visar sig kunna släppa lös starka krafter.

Regissören Birger Larsen mottog 2010 Sydsvenskans och BUFFs pris 2010 för insatser som stärkt barn- och ungdomsfilmens roll.

Filmen rekommenderas fr 7år, filmen visas med svensk text och danskt tal.

Arrangörer: Folkets Bio Malmö och Seriefrämjandet i samarbete med ABF Malmö.

Datum: Fre 23 – lör 24 okt, 2015
Tillhör: Höstlovsbio 2017

Event & specialvisningar