Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
I väntan på Jan Myrdals död – Förhandsvisning med gäster och Q&A
Datum: Tor 30 sep

Välkommen på exklusiv förhandsvisning med filmens ena huvudkaraktär på plats – Lasse Diding, samt filmens regissörer Bo Sjökvist och Bengt Löfgren. Ett mingel äger rum innan visningen i Panoras foajé från kl 17:30.

I väntan på Jan Myrdals död är en varm film om en bortglömd författare som försöker bli överens med tanken på att han fortfarande lever. I skärvorna av det gamla Sverige, bland VHS-hyllor och ABF-träffar, är Jan Myrdal på väg mot revansch och bokslut. Hack i häl kommer Lasse Diding, lika irriterad som nyfiken. Jan Myrdal skriver numera värdelöst tycker vännen Lasse Diding, excentrisk entreprenör och grundare av Jan Myrdal-sällskapet vars uppgift är att sprida författarens levnadsgärning. Jan Myrdal är trött på vännen som han tycker är en halvbildad miljonär som borde försvinna ur hans liv. Lasse har sett vänsterikonen Myrdal som en ledstjärna i livet men nu har den cigarrökande miljonären räknat ut Myrdal.

I väntan på Jan Myrdals död är årets roligaste dokumentär om jakten på revansch och bokslut. Filmen är regisserad av Göteborgsduon Bo Sjökvist och Bengt Löfgren, senaste aktuella med dokumentärfilmen Johnny Bode – Ingen tid för kärlek.

Jan Myrdal var en litterär gigant som under 60/70-talet även var en intellektuell förgrundsgestalt för den yttersta vänstern. Kontroversiell och ifrågasatt var Jan Myrdal trots allt en person som fick stort inflytande på det svenska samhället och han personifierade i mångt och mycket den tidens idealism. Han var i dubbel bemärkelse en produkt av det svenska folkhemmet som barn till Alva och Gunnar Myrdal, båda nobelpristagare och arkitekter av det svenska folkhemmet.

KVÄLLENS PROGRAM

17:30 Mingel i foajén till filmens nyinspelade soundtrack av Franska Trion.

Under insläpp till salongen visas en poetisk betraktelse över 68-generationens världssyn utifrån Gun Kessles reportagefoto från tredje världen och samtida svenskt arkivmaterial.

18:00 Lasse Diding hälsar välkommen från scen.

18:05 Filmstart

19:20 Q&A med Lasse Diding, Bo Sjökvist och Bengt Löfgren om livet, konflikterna, Jan Myrdal och resan med filmen.

20:00 Slut

___
I väntan på Jan Myrdals död har sedan premiär på Panora 3 okt. Läs mer här>>

Datum: Tor 30 sep

BILJETTPRIS: 120 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissörer: Bo Sjökvist, Bengt Lövgren
Land: Sverige
År: 2021
Längd: 75 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Jan Myrdal, Lasse Diding
Distributör: Picky Pictures

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Picky Pictures, ABF Malmö

Event & specialvisningar