Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Internationella aborträttsdagen: The Seventeen
Datum: Tis 28 sep, 2021

Sista visningen av filmen tisdagen den 28 september.

RFSU Malmö bjuder på gratis filmvisning av dokumentären The Seventeen i samband med Internationella aborträttsdagen i samarbete med Pråmfilm.

Teodora Vasquez var gravid i nionde månaden när hon föll ihop på jobbet. När hon vaknade upp på sjukhuset anklagades hon för att ha dödat sitt barn och dömdes till ett 30-årigt fängelsestraff. I El Salvador råder världens strängaste anti-abortlagar och även missfall rubriceras som mord. Filmen följer Teodora och hennes 17 medsystrar i fängelset i kampen för att återfå sin frihet.

RFSU Malmö kommer finnas på plats och erbjuda information om abort och aborträtt.

28 september är det Internationella aborträttsdagen. Då uppmärksammas rätten till säkra och lagliga aborter runt om i världen. RFSU är en del av den kampen i Sverige och i världen. 


OM RFSU
Att skapa förutsättningar för att förändra och förbättra människors liv har varit RFSU:s målsättning ända sedan starten 1933. RFSU är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation med syfte att sprida en kunskapsbaserad och öppen syn på samlevnads- och sexualfrågor. Genom sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning vill RFSU slå hål på fördomar, öka kunskapen och den sexuella hälsan, i Sverige såväl som internationellt.

Datum: Tis 28 sep, 2021

Fri entré! 

BILJETTINFO
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA
Regissör: Celina Escher
Originaltitel: Fly So Far
Land: El Salvador, Sverige
År: 2021
Längd: 90 minuter
Språk: Spanska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Premiär: 24 sep
Skådespelare / Medverkande: Las 17, Teodora Vásquez
Distributör: Folkets Bio
Visa på IMDb

Arrangör: RFSU

Event & specialvisningar