Södra Sveriges största arthousebiograf!

It´s Alive
Datum: Ons 21 dec, 2016

IT´S ALIVE är Svenska Filminstitutets satsning på korta skräckfilmer. "Vi vill bli skrämda, vi vill bli riktigt skrämda, och vi vill ha skräckfilmer som andas nutid och framtid", hette det i efterlysningen av filmprojekt.
Av totalt 150 ansökningar valdes 5 bidrag ut, som nu är klara och har festivalvisats under senhösten. Fyra av dessa visas i detta filmblock.
De fyra produktionscentrerna Filmpool Nord, Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Väst och Film i Skåne har samproducerat varsin film.
Det femte bidraget i projektet är VR-produktionen OH DEER, som inte visas i biosalong. Är man nyfiken på OH DEER finns chansen till våren då den kommer besöka Stadsbiblioteket i Malmö.

DRIP DROP
Regi: Jonna Nilsson | Sverige 2016 | 7 min
En kvinna kommer hem efter en joggingtur och upptäcker att det inte längre finns något vatten i kranarna. Istället hörs ett fasansfullt muller från vattenrören. Sedan börjar det droppa.
Producerad av Way Creative Films i samproduktion med Film i Skåne/Hanna Sohlberg. 
Regissören Jonna Nilsson har varit deltagare i programmet "Pure Fiction" samt utvecklar långfilmen "Andra sidan helvetet" tillsammans med Way Creative Films.

PARALYS
Regi: Björn Fävremark & John Boisen | Sverige 2016 | 9 min
En iscensättning av en sömnparalys. En kvinna somnar på soffan och vaknar upp i ett limbotillstånd där mardrömmen har tagit fysisk form i rummet. Sömnparalys är ett fenomen där en person vaknar upp utan möjlighet att röra sig.
Producerad av Is This It i samproduktion med Film Väst/Ami Ekström.
Fävremark och Boisen driver bolaget Is This It som gör film, musikvideor, reklam och dokumentärer, bland annat musikvideor till Kent och dokumentären "2 steg från Håkan" (2011) om Håkan Hellström.

INKRÄKTARE
Regi: Johannes Persson | Sverige 2016 | 6 min
Amanda och Erik sitter vid sin laptop och väljer ut semesterfoton. På ett av dem står ett gammalt par. Trots deras varningar fotade Amanda på en kolerakyrkogård. På alla följande bilder hittar de en tanig flicka, som plötsligt tittar upp på dem.
Producerad av sic film i samproduktion med Filmregion Stockholm-Mälardalen/Beata Mannheimer.
Regissören Johannes Perssons kortfilmer "Nihilisterna" (2014) och "De undkomna" (2013) har visats och prisats vid flertalet internationella skräckfilmsfestivaler.

@JANABRINGLOVE
Regi: Jana Bringlöv Ekspong | Sverige 2016 | 5 min
Josef kan inte somna om efter en mardröm och loggar istället in och har webb-sex med @janabringlove, som enligt uppgift befinner sig 473 km bort. Men det är något som inte stämmer. Vem är @janabringlove och hur långt bort befinner hon sig egentligen?
Producerad av Bautafilm i samproduktion med Filmpool Nord/Katja Härkönen.
Regissören Jana Bringlöv Ekspong skrev manus till och gjorde huvudrollen i kortfilmen "Ta av mig" (2013) som vann Teddy Award vid Berlin Filmfestival samt prisades vid flertalet LGBT-festivaler.

Datum: Ons 21 dec, 2016

kl 18:30

Fri entré

Ingår i KORTFILMSDAGEN 2016.
Hela programmet för KORTFILMSDAGEN på Panora 2016 finns HÄR >> 

Arrangör: Folkets Bio Malmö / Biograf Panora, ABF Malmö, Filmcentrum Syd, Svenska Filminstitutet.

Event & specialvisningar