Södra Sveriges största arthousebiograf!

Kortfilmskväll
Datum: Lör 14 jul, 2018

Underbart är kort! Äntligen en riktig kortfilmskväll på Sommarscen

PENELOPE
Regi: Heta Jäälinoja | Estland 2016 | 5 min | utan dialog
Dörrklockan ringer hemma hos Penelope, men allt i lägenheten är en enda röra. En intensiv animerad film som blev Vinnare av Best New Nordic Voice - Short film på Nordisk Panorama 2017. Utvald till flera av världens främsta animationsfilmfestivaler, t ex Annecy och Clermont-Ferrand.
Trailer >> 

SKOLSTARTSSORG
Regi: Maria Eriksson-Hecht | Sverige 2017 | 17 min | dialog på svenska
Vinnare av ungdomarnas publikpris Children’s Choice Award på Nordisk Panorama 2017. På Johns första skoldag dyker hans 11-årige storebror Mika oväntat upp för att följa honom till uppropet. Mika har dock fler planer än att bara vara sällskap, han ska som första lektionen i livets hårda villkor på vägen upplysa John om skolgårdens alla skoningslösa krav och regler.
Trailer >> 

VI BARA LYDER
Regi: Erik Holmström & Fredrik Wenzel | Sverige 2017 | 28 min | dialog på svenska
En dokumentär om Sveriges minst omtyckta myndighet. På Arbetsförmedlingen tycks tjänstemännens uppgift inte längre vara att förmedla jobb, utan snarare att lyda order och verkställa beslut. Hur står det till därinne egentligen? Vad gör de om dagarna? Vi träffar chefer, psykologer, förmedlare och arbetssökande, alla gestaltade av dockor i en värld av wellpapp. Belönad med priset för Bästa kortdokumentär på prestigefyllda festivalen IDFA 2017.
Baserad på Roland Paulsens omtalade bok med samma titel satte dramatikern Erik Holmström för tre år sedan upp pjäsen ”Funktionell dumhet” på Malmö Dockteater. När Erik ville göra film av uppsättningen kontaktade han Fredrik Wenzel. Att göra dockfilm var en ny upplevelse för dem båda och det tog över två år fram till att VI BARA LYDER blev helt färdig.

HUR
Regi: Roxy Farhat | Sverige 2017 | 28 min | dialog på svenska
HUR-samhällsentreprenören är en ideell förening som drivs av killar och tjejer i åldrarna 16-25 år och som jobbar för att öka ungas inflytande och delaktighet i samhället. Roxy Farhat är konstnär och filmskapare som tidigare arbetat bl a med artister som The Knife, Zhala och Gnucci. Tillsammans har de inom Statens Konstråds projekt "Konst Händer" gjort filmen HUR som handlar om stadsdelen Holma och HUR:s arbete för att förändra området som de lever i. Filmen återger en historieskrivning där invånarna själva berättar hur det är att leva i Holma, långt ifrån den ofta kaosartade bild som förmedlas i media. Det är de subjektiva berättelserna som är kärnan i filmen och medlemmarna definierar själva sin värld, utmanar stereotyper och arbetar för att skapa social förändring.
Trailer >> 

Nordisk Panorama introducerar PENELOPE & SKOLSTARTSSORG.
Regissören Erik Holmström introducerar VI BARA LYDER.
Regissören Roxy Farhat introducerar HUR.

Kl 21:00-22:00
Före filmen blir det dj-häng med filmen HUR:s regissör Roxy Farhat. Och på scen ser vi också Ebrain, aktuell med sommarhiten ”Boy, Bye”. Ebrain rappar och sjunger om kvinnors rättigheter, orättvisor och relationer. Starka budskap som präglar både hennes texter och även musikvideon till ”Boy, Bye” där hon visar att tjejer inte tar någon skit. Har bland annat uppmärksammats av P3 Osignat.
Mera info >> 

Utomhusbio med Sommarscen >> 

Datum: Lör 14 jul, 2018
Tillhör: Utomhusbio

kl 22:00

UTOMHUSBIO PÅ SEVEDSPLAN
Plats-info >> 
Fri entré

Arrangör: Sommarscen Malmö, Folkets Bio Malmö, Nordisk Panorama, HUR, Malmö Konstmuseum, Statens konstråd.

Årets UTOMHUSBIO i Malmö >> 

Event & specialvisningar